Kõik neli mängu toimuvad A-alagrupis, kus tabeliseis põnev ja esineliku meeskonnad omavahel vastamisi. Kolmapäeva õhtul alistas samas grupis Riia Celtnieks HK Ogre/Miandumi kindlalt 36:23 ja tegi sammukese kvartetile lähemale. SKA-l ja Viljandil on hetkel 8 punkti, kuid Eesti klubil mäng vähem peetud. Järgnevad Dragunas 7 (6-st mängust) ja Kehra 5 (5) punktiga, Celtnieksil on 4 ja Ogre/Miandumil 2 silma (mõl. 6).

Lillsoo: Koondislasteta SKA pole kindlasti nõrk

Laupäevases avamängus on kehralastel kohe vastas viimase kolme aasta Balti liiga tšempion SKA, kes küll päris tugevaimas koosseisus Eestisse ei saabu. Seitse minski armeelast kuuluvad hetkel Poolas peetaval EM-finaalturniiril Valgevene koondisse, kus viimane alagrupist edasi 12 parema hulka pääses.

Kehra peatreener Indrek Lillsoo sõnul ei vähenda puuduvad koondislased SKA ohtlikkust. "Minski klubil on võimas süsteem, hea noortetöö ja puudujatele leitakse alati pea sama tugevad asendajad," arvas Lillsoo. "Viimati mängis SKA samuti koondislasteta Klaipedas Dragunasega 1:1, seega usun, et ka meil on laupäeval omad võimalused."

2016. aastal pole HC Kehra/Horizon Pulp&Paper veel võidurõõmu maitsnud. Viimati kaotati Eesti liigas kolmapäeval Servitile 26:30. "Ilmselgelt tahame kõik tagasi võidukursile saada," kinnitas Lillsoo. "Terve meeskond on ühise eesmärgi nimel väljas, pingutame ühise keele leidmisel ja kui nii läheb, siis eesmärgid ka saavutame."

Tänavuse hooaja avanädalavahetusel sai Kehra meeskond SKA-st kodusaalis jagu 35:28, ent päev hiljem kaotas Dragunasele võõrsil 24:33. Viimane juhib hetkel Leedu liigat kindlalt 20 punktiga 11-st kohtumisest ja alistas kolmapäeval HC Utena koguni 43:21, kusjuures ukrainlasest leegionär Igor Kopišinski viskas 15 väravat.

Viljandil võimalus liidriks tõusta

Viljandi HC septembrikuine avanädalavahetus Balti liigas möödus täpselt vastupidiste tulemustega – Dragunas alistati võõrsil 27:25, ent SKA-le kaotati kodus 22:28. Meeskond on Eesti liigas vaid kahe punkti kaugusele Kehrast tõusnud ja viimati saadi neljapäeval jagu SK Tapast 38:19.

Mulkide peatreener Marko Koks ei varja, et tulevad mängud kuuluvad tähtsate kilda. "Seis ja aeg on juba selline, et hakatakse kohti veerandfinaalidesse jagama ning eks me tahame ju samuti võimalikult kaugele jõuda," sõnas Koks. "Meeskond on heas seisus, värske ning valmis lahinguteks. Viimati Tapa vastu saime proovida palju uut, mida talvel treenitud ja nii läheme nädalavahetusele vastu enesekindlalt."

Koks nõustus kolleeg Lillsooga, et koondislaste puudumine SKA ridades elu oluliselt lihtsamaks ei tee. "Psühholoogiliselt võibolla on kergem, aga samas peame igal juhul keskenduma oma tegemistele. SKA kaotas koondislastega mängides Kehrale, aga alistas ilma nendeta Dragunase ehk siis ainult nimesid paberil pole mõtet jälgida," selgitas Koks.

Eestit külastavatest klubidest viibis Minski SKA treeninglaagris Poolas, kus mängiti ka sõprusmänge kohaliku Zabrze Gornikuga. Klaipeda Dragunase ettevalmistus oli kindlasti häiritud seoses Leedu rahvusmeeskonna osalemisega MM-valikturniiril. Peatreener Arturas Juškenas juhendab nimelt nii Dragunast kui koondist.

"Pole meeskonda ammu näinud, sest pärast MM-valikturniiri osalesin veel Poolas treenerite kursusel," kurtis Juškenas. "Lisaks said kaks põhimängijat koondist esindades vigastada, nii et seis pole kindlasti hea. Loomulikult tuleme Eestisse võitlema, ent veerandfinaali kohale mõeldes peame pigem lootma kahele viimasele alagrupimängule Läti klubidega."

Balti liiga mängud sel nädalavahetusel:

23. jaanuar:
14.00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Minski SKA (Kehras)
17.00 Minski HC Vitjaz – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Kaunases)
17.00 Bresti HC Meškov – Dobele Tenax (Dobeles)
18.00 Viljandi HC – Klaipeda Dragunas (Viljandis)

24. jaanuar:
14.00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Klaipeda Dragunas (Kehras)
14.00 Minski HC Vitjaz – Dobele Tenax (Dobeles)
14.00 Bresti HC Meškov – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Kaunases)
15.00 Viljandi HC – Minski SKA (Viljandis)