Kuigi lõpuks venis vahe kuue värava peale, pidasid võistkonnad taas võrdse duelli. Poolaeg lõppes viigiseisul 16:16 ja veel viis minutit enne kohtumise lõppu oli Viimsi eduseis vaid kaks väravat. Viimastel minutitel lisasid nii Aleksander Oganezov ja Siim Pinnonen Viimsile kaks tabamust ja kindlustasid edu.

Oganezov ja Pinnonen olidki 9 tabamusega Viimsi edukaimad. Rail Ageni lisas 7 väravat. Aruküla kasuks viskas Timo Raukas 9 ja Rauno Esop 8 väravat.

"Tõestasime nüüd ära, et oleme väärt kohta nelja tugevama hulgas. Aruküla ikka väsis viimasel kümnel minutil," rääkis Viimsi loots Ain Pinnonen. "Tahaksin esile tõsta noore mehe Otto Karl Kondi mängu. Ta tuli ja viskas ilusti viis väravat. Ja muidugi tegid Oganezov ning Pinnonen liidritena oma ära."

Aruküla peatreener Toivo Järv nõustus, et lõpus läks tema meeskonnal raskeks. "Teisel poolaja suutsime kümme minutit veel asja võrdsena hoida, aga siis said nad meist sammuvõrra ette. Lõpus me enam lihtsalt ei jõudnud."

Hooaja kokkuvõttes Järv meeskonna tulemustega rahule ei jäänud. "Paraku ei suutnud me karikavõistlustel ega meistrivõistlustel nelja parema sekka murda. Eks jõudude vahekord ongi selline, et meil ongi raske nelja hulka saada, kuid veerandfinaalseerias oleks tahtnud ühe võidu ikka kätte saada."

Viimsi/Tööriistamarketi poolfinaalivastasel Põlva Servitil on sel nädalavahetusel kodusaalis ees Balti liiga finaalturniir. Ain Pinnonenil pole plaanis konkurente Lõuna-Eestisse kaema minna. "Kahjuks ei saa vaatama minna. Arvan, et finaali on neil väga raske jõuda. Igatahes on neil ees tugevad mängud ja loodetavasti jätkub neil pärast seda nädalavahetust jaksu ka meie vastu mängida," muigas Pinnonen.

Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeriatega tehakse algust 20. aprillil. Seeriad mängitakse kolme võiduni.