Kahel viimasel hooajal finaalis mänginud Viacon/Kehra peatreener Indrek Lillsoo oli sügisel tagasihoidlik, seades eesmärgiks pääsu nelja sekka. Nüüd, kui koht kindel, on ka panused tõusnud. Lillsoo tahab kindlasti jõuda finaali.

„Tabeliseis on tõesti väga hea ja ega medalita nüüd küll soovi jääda,“ rääkis Lillsoo, kes vaikselt mõtleb juba kaugemasse tulevikku kui vaid finaalseeriale.

„Esiliiga üks eesmärk on ikkagi noori mängitada, meil mehi jagub, nii et järjest enam liigub mõte selles suunas, et järgemisel aastal oleksime esindatud kahe võistkonnaga,“ arvas ta. Kui tavaliselt on esiliiga võistkondadel trennidesse enamikke mängijaid keeruline kokku ajada, siis Lillsoo sõnul tuleks võtta selge suund: kes tahavad mängudel käia, peavad ka pidevalt treenima. „Treenime koos kaks korda nädalas, nii et need, kes on tõesti huvitatud mängimisest, peaksid selle aja leidma, mitte vabandusi otsima,“ lisas ta. Viacon/Kehra meeskonnal on suurepärane võimalus treenida ka koos meistriliiga satsiga, paljud mehed, kes varem HC Kehra eest pallinud, seda ka kasutavad. Sealhulgas Eesti koondise pikaaegne tugisammas Lillsoo ise. Viacon/Kehra järgmise mängu puhul heisatakse Eestis sinimustvalged lipud. Nimelt kohtutakse 24. veebruaril Mesikäpaga.

Audentes õpib kavalamatelt

Esiliiga punase laterna rolli täitev Audentes ei ole küll ühtegi mängu võitnud, kuid peatreener Jüri Lepp usub, et punkti nad enne hooaja lõppu siiski kelleltki ära napsavad. Ülinoores võistkonnas mängib kolm üheksanda klassi poissi, abituuriumist on vaid üks noormees, kuid tema on juba mitu kuud eri haigustega rivist väljas olnud.

„Oleme natukene komplekteeritusega hädas, valida on nende poiste vahel, kes Audenteses õpivad,“ analüüsis kogenud treener Lepp. „Hästi on meil äärtega ja joonemängijatega, kuid näiteks mängujuhti ei olegi,“ lisas ta.

Audentese poisid on noored ja kiired, kuid õppida on neil eelkõige mängu kavalust ja seda, kuidas targalt vastastele ära teha. Seda vanemad, kogenumad ja kogukamad kolleegid neile ka õpetavad. Spordikooli poiste järgmine mäng on juba neljapäeval, 16. veebruaril, kui vastaseks on Viimsi 2, kellele nad esimese mängu kaotasid kümne väravaga.

Tabeliseis

(seisuga 15.02)

1. Tartu ülikooli ASK 19 punkti

2. Viacon/Kehra 18

3. Tallinna Oskar 15

4. HC Viimsi 2 12

5. Mesikäpp 8

6. Viljandi SK 4

7. SKTapa 2 2

8. Audentes 0