Kolme vooru järel liidrikohta hoidnud Viljandi HC läks Põlva Serviti vastu "haavatuna", sest nädalavahetusel sai vigastada Sergei Rodjukov, puudusid ka Robert Lõpp ning kaitseväkke siirdunud Simon Drõgin ja Kevin Pajuväli. Võrdse alguse järel said põlvalased kahe Henri Sillaste värava abil 5:2 ette.

Edasi mängiti rütmis, kus igale Viljandi tabamusele vastas Serviti kahega, 27. minutil tuli Sillaste järjekordsest kiirrünnakust 16:8. Põlvalaste lohakad pallikaotused lubasid aga mulkidel teha poolaja lõpul 4:0 vahespurdi ning pausile mindi seisul 16:12. Teisel pooltunnil ei jätnud Serviti midagi juhuse hooleks – esimese viie minutiga visati viis vastuseta väravat.

Lõpuvile kõlades olid Serviti võidunumbrid 35:22, kusjuures käe said valgeks koguni 13 pallurit. Sillaste viskas seitse, Ülljo Pihus, Carl-Eric Uibo, Alfred Timmo ja Stanislav Holodjuk neli väravat. Viljandi poolel tabas Raiko Roosna kuus ning Aleksander Pertelson, Mihkel Lõpp ja Andrei Hapal neli korda.

Põnevas vastasseisus alistas Kehra Tallinna

Kehras võis oodata tasavägist heitlust mullu poolfinaalis vastamisi olnud kodumeeskonna ja HC Tallinna vahel ning pettumust pealtvaatajatele ei valmistatud. Pealinlased alustasid võimsalt ja asusid 4:0 eduseisu. Vaikselt aga kindlalt tuli Kehra järele ja 20. minutil viis Sergio-Silver Kreegimaa võõrustajad juba 7:6 ette.

Poolajavileks edu aina kasvas ning viimase tosina minutiga vaid ühe värava visanud Tallinn oli kaotamas juba 7:12. Riietusruumist väljudes algas tagaajamine, 38. minutil vähendas puurivaht Armis Priskuse tabamus vahe kahele ning paar minutit hiljem tegi Rauno Aus kiirrünnaku järel 14:13.

Selleks hetkeks oli Kehra kaotanud saalist kiirabiga ära viidud Anton Borovski, mis kogenud Janar Mägi puudumisel nõrgendas veelgi kodumeeskonna keskkaitset. Aga just Kehra tegi seepeale võimsa 5:0 vahespurdi ning läks 19:13 juhtima. Oli aeg uueks pealinlaste tagaajamiseks.
Pikaaegse koduklubi vastu mänginud Kaspar Leesi tabamus 54. minutil vähendas vahe jälle minimaalseks, 20:19. Dmõtro Jankovski viis Kehra kahega ette, kuid Lees tabas karistusviske. Uvis Strazdinš oli järgmisena täpne, ent kaks minutit enne lõppu tuli veel üks värav Leesilt, mis jäi siiski kohtumise viimaseks.

Kehra sai magusa 22:21 võidu. Võtmemängijad olid võõrleegionärid, sest suurepäraseid tõrjeid tegi venelane Viktor Nikolajev ning ukrainlased Jankovski ja Vladislav Naumenko viskasid vastavalt kaheksa ja seitse väravat. Leesi arvele jäi kümme tabamust, Aus ja Marko Slastinovski lisasid kolm väravat.

Aruküla/Audentes võitles, ent kaotas

Aruküla/Audentes võõrustas SK Tapat ning jäi avapoolajal kiirelt tagaajaja ossa. Kolme-neljaväravaline vahe püsis pikalt, vaheajaks juhtisid külalised 14:10, heas hoos oli Aleksander Oganezov, kelle arvel oli juba kuus tabamust. Tapalaste eduseisul 17:13 algas aga põnevuslahing. Timo Raukas, Rasmus Varik ja Martin Kalvet vähendasid kaotusseisu minimaalseks.

Kalvetilt tuli 43. minutil 18:18 viigivärav ja minut hiljem viis Raukas arukülalased juhtima. Mikola Naum tapalaste väravas tõrjus Andre Silla karistusviske, kuid Siim Normak teisel pool väljakut vastas kahe sarnase tõrjega! Veel 49. minutil viis Raukas Aruküla/Audentese 21:20 juhtima, kuid Tapa lõpp oli tugevam.

Neli vastuseta väravat aitasid külalised eduseisu ja uuesti järele Aruküla ei jõudnud. Tapa sai 26:23 võidu, Oganezov viskas üheksa, Raimond Himma viis ja Marten Saar neli väravat. Kaotajatel tabasid Raukas, Kalvet ja Sild neli korda.

Meistriliiga 5. voor:

29.10. 19:00 HC Tallinn – Viljandi HC
30.10. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Aruküla/Audentes
06.11. 19:00 Põlva Serviti – SK Tapa