Kohtumine algas resultatiivselt, kolme minutiga oli mänguseis 2:2, siis aga spurtis kodumeeskond. Marten Saar realiseeris karistusviske ja kahe Mihkel Koppelmanni värava toel sai Tapa seitsmendal minutil ette 5:2.

Viljandi vähendas peagi vahe minimaalseks ja pikalt mängiti käsikirja järgi, kus tapalased kasvatasid edu kahele väravale ja Viljandi kohe kaotusseisu poolitas. Vahur Oolup ja Rail Ageni tegid 22. minutil Tapa edunumbriteks 11:8, aga poolaja lõppu valitsesid mulgid.

Volodimir Maslak ja Oliver Ruut viisid vahe esmalt ühele väravale ja Hendrik Koks viigistas karistusviske abil. Seisul 12:12 viskas avapoolaja viimase värava suurepärases hoos olnud 17-aastane Ruut, kelle vasak käsi saatis palli võrku kuuel korral ehk noormees jõudis hooaja isikliku skoorirekordini juba esimese 30 minutiga.

Viljandi kasvatas edu kahele väravale, ent 42. minutil jõudis Tapa pärast Karl Martin Kiisi tabamust 16:16 viigini. Peamiselt Aleksander Pertelsoni ja Mihkel Lõpu täpsete visete abil said külalised eduseisu nautida, kuid 50. minutil tuli Ageni väravast 21:21 viik. Vahur Oolup pommitas kaks minutit hiljem Tapa uuesti juhtima, kuid kapten Kristjan Koovit viigistas.

Põnevuslahing jätkus lõpuvileni. Kiis ja Ageni viisid tapalased 24:22 ette, aga Lõpp ja Koovit seadsid viimaseks minutiks jalule viigi. Endrik Jaanise värav andis edu Tapale, kuid Viljandile jäi tosin sekundit ning pärast minutilist vaheaega Ruut viigistas kolm sekundit enne lõpuvilet.

Senipeetud 28 meistriliigamängu oli sel hooajal lõppenud ühe või teise meeskonna võiduga, nüüd tuli esimene viik. Tapa kasuks viskas Ageni seitse, Oolup kuus ja Koppelmann neli väravat. Liigatabelis teiseks tõusnud viljandlastel tabas Ruut seitse ning Koks, Lõpp ja Maslak neli korda.

"Peaksin seda ikka kaotatud punktiks, aga üks punkt on parem kui mitte midagi. Ilmselt kaks nädalat tagasi Tapal saadud kindel võit uinutas meie mehi, me polnud mänguks valmis ja eksisime palju. Lasime vastastel teha seda, mida nad soovisid ning siis tekkis juba närvilisus," analüüsis mängujärgselt Viljandi peatreener Marko Koks.