Kahekümneteist korda peetava MM-i avapäeva ainsas vastasseisus läheb võõrustajariik Rootsi vastamisi Tšiiliga. Finaal peetakse 30. jaanuaril 12500 pealtvaatajat mahutavas Mälmo spordihoones, teatas HC Tallase kodulehekülg.

Meeskonnad on loositud nelja alagruppi, igas grupis on kuus meeskonda. A-alagrupis on Prantsusmaa, Tuneesia, Saksamaa, Egiptus, Hispaania ja Bahrein. B-alagruppi kuuluvad Island, Ungari, Norra, Jaapan, Austria ja Brasiilia. C-grupis selgitavad paremusjärjestuse Horvaatia, Rumeenia, Taani, Austraalia, Serbia ja Alžeeria. D-alagrupi koosseisu loositi Rootsi, Tšiili, Lõuna-Korea, Argentiina, Poola ja Slovakkia. Iga alagrupi kolm paremat pääsevad edasi vahegruppi.

Tiitlikaitsja Prantsusmaa oli 2009. aasta MM-i finaalis üle korraldajamaast Horvaatiast. 2007. aasta maailmameistriks tuli Saksamaa, kes koduseinte toel alistas esikohakohtumises Poola. Kaks aastat varem oli Hispaania Tuneesias toimunud finaalis parem Horvaatiast.

Lisaks finaali linnaks valitud Mälmole võõrustab turniiri ka Göteborg (pealtvaajate mahutavus spordihoones 12500), Linköping (8500), Jönköping (7000), Kristianstad (4500), Norrköping (4300), Lund (3000) ja Skövde (2300).