Üle kahekümne aasta tegutseva meeste Balti liiga raames on ühisest organisatsioonist ennegi juttu tehtud, ent käimasoleva hooaja eel muututi konkreetsemaks ning 11. jaanuar sai märgilise tähendusega BKA asutamiskuupäevaks. Kolme riigi alaliidud viivad nüüd põhimõtted kodusele üldkoosolekule ning saadud mandaadi alusel toimub BKA asutamisele ametlike allkirjade andmine lähiajal.

"Tänane tõestas suurepäraselt, kuidas inimesed suudavad lokaalsest mõtteviisist kaugemale vaadata. Veerandsada aastat oleme omaette nokitsenud, nüüd on aeg ühiselt edasi minna. Kõik arenes väga loogiliselt ja kolmel alaliidul on nii mured, rõõmud kui ootused sarnased, nii et oodata on tõhusat koostööd," sõnas Eesti Käsipalliliidu juhatuse esimees Oliver Kruuda.

"Võtame ette viis põhisuunda, kus koostööd teha. Esimeseks prioriteediks saab meeste Balti liiga areng, ent sama tõsiselt hakkame tööd tegema noorte, naiste ja rannakäsipalli vallas ning samuti erinevate valdkondade koolitusprogrammidega. Esimene samm on tehtud, nüüd tuleb käised üles käärida ja koostöö hooga käima lükata," lisas Kruuda.

Meeste käsipallis hetkel tugevaima riigi ehk MM-finaalturniirist vaid sammu kaugusele jõudnud Leedu Käsipalliliidu president Donatas Pasvenskas lisas, et tema ootab erilist kasu just noorte ja naiste käsipalli arengule. "Meie noortekoondised on Euroopas jäänud tagaajaja ossa, ühises koostöös saame kindlasti uue impulsi," sõnas Pasvenskas.

"Kui vaatame individuaalselt, siis Lätil on Dainis Krištopans, Leedul Aidenas Malašinskas ja Jonas Truchanovičius, eestlastel Mait Patrail ja Dener Jaanimaa – ühise koondisena võiksime ehk MM-ilgi mängida. Kui nüüd koos tööle hakkame, siis loodetavasti suudame ehitada mitte ühe, vaid kolm tugevat koondist, kes rahvusvaheliselt edukad on," lisas Läti Käsipalliliidu peasekretär Guntis Ciematnieks.