Kahe kõrgliigaklubi vastasseis toimus täna Põlvas, kus kohalik Coop oli avamängus HC Tallinnale 27:37 alistunud. Pealinlaste ridadest puudusid Uku-Tanel Laast ja Rauno Aus, ent samas tegi debüüdi Moldova juurte ja Venemaa passiga Sergei Glinka.

28-aastane vasakukäeline tagamängija pole paar aastat käsipalliga tegelenud, kuid on Venemaa tippklubi Tšehhovskije Medvedi kasvandik ning Soome meistriliigas Porvoo Akillese ja Helsingi IFK eest 675 väravat visanud mees. Glinka tegi Tallinna ridades kaasa juba hooajaeelsetes sõprusmängudes, kuid ametlik üleminek saadi joonde alles nüüd.

Pealinlased vajutasid kohe gaasi põhja ning juhtisid neljaminutilise mängu järel 4:0. Vahepeal särasid mõlemas platsiotsas puurivahid, sest nii Christofer Viilop kui Armis Priskus tõrjusid karistusviske. Coop hakkas vahet vähendama, kuid seisul 5:7 jäid Kalmer Mustingu hoolealused kümneks minutiks kuivale ning Tallinn kasvatas edu kuuele väravale.

Poolajaks juhtisid külalised pärast Markus Viitkari neljandat tabavat viset 13:7. Puhkepausi järel libises Tallinn veelgi eest ning 45. minutil tuli Glinka tabamusest 22:12. Coop püüdis seitsmenda väljakumängijaga ülekaalu luua, kuid rünnakute ebaõnnestumisel leidis Priskus korduvalt üleväljavisetega tühja puuri.

Tallinn sai kindla, 30:21 võidu ning edenes veerandfinaali koondtulemusega 67:48. Enrico Anton viskas seitse, Robin Oberg kuus ja Markus Viitkar viis väravat ning Priskuse arvele jäi lõpuks neli tabamust. Põlvalastest olid täpsemad Priit Jõks kuue ning Alfred Timmo viie väravaga.

Esiliigakaaslasele HC Tallasele külla sõitnud Viljandi Spordikoolil oli kodusaalist kaasas kolmeväravaline edu. Esimeses mängus Tallast suisa 14 väravaga kurvastanud Aleksander Pertelson avas küll kiirelt skoori, kuid edasi tuli tabamusi visalt. Kui avapoolajast oli kaks kolmandikku mängitud, juhtisid mulgid 8:4 ning poolajavile kõlades oldi ees 12:8.

Teisel pooltunnil hakkas vahe jõudsalt kasvama ja 48. minutil juhtisid külalised juba 20:10. Tallas võitles siiski lõpuni, aga kaotas 18:24 ning koondskooriga 53:44 sai veerandfinaali Viljandi SK. Mängu parimana viskas tallaslane Greg Gornischeff seitse väravat. Võitjate kasuks tabasid Pertelson ja Richard Mutli kuus korda. Käe sai valgeks ka Eesti karikasarja noorim pallur ehk nädalapäevad tagasi 14. sünnipäeva tähistanud Robin Liinsoo.

Kolmandas tänases kaheksandikfinaalpaaris oli tegemist Viimsi-derbiga. Mark Mägi viis HC Viimsi selles paaris esmakordselt juhtima, siis haaras ohjad valla esindustiim ja poolajaks oli HC Viimsi/Tööriistamarketi edu 23:9. Lõppseisuks kujunes 36:19 ja koondskoor 82:38 viis kaheksa hulka meistriliigaklubi. Rail Ageni viskas võitjate kasuks kümme ja debüüdi teinud endine tapalane Martin Adamson viis väravat, reservtiimi ridades jäi Mägi arvele kuus tabamust.

Karikavõistluste kaheksandikfinaalis on jäänud pidada veel kaks korduskohtumist, kus mõlemas võib oodata esiliigaklubide tasavägist vastasseisu. Veerandfinaalide loosimine toimub pühapäeval Tartus, pärast TÜ – Tallinna Oskar mängu. Kuue juba selgunud veerandfinalisti hulgas on lisaks tänastele edasipääsejatele ka Põlva Serviti, Viljandi HC ja SK Tapa.