Viljandi HC tõi peaaegu nelja-aastase pausi järel Eesti meistriliiga väljakutele Sten Maasalu. Soome kõrgliigas 3,5 hooajaga 355 väravat visanud rahvuskoondislase vasak käsi "kõneles" juba avaminutil skoori tehes. Veel kaks koondislast – väravavahid Marius Aleksejev ja Rasmus Ots – olid heas tõrjehoos ning kaheksaminutilise mängu järel oli seis 3:3.

Kodumeeskonna kaitse muutus tihedamaks ja rünnak tõhusamaks ning Dmõtro Turtšenko viis Tallinna 7:5 ette. 19. minutil tuli pärast Markus Oliver Mädo poolt realiseeritud kaht karistusviset kolmeväravaline vahe, 10:7. Mulgid said mängu tagasi ja peagi kordas Hendrik Koks teisel pool platsi Mädo tegu ning taastas viigiseisu 11:11.

Juhtima külalised siiski ei pääsenud ja Martti Viitkari värav saatis meeskonnad puhkepausile Tallinna minimaalsel eduseisul 14:13. Viljandi mängis teise pooltunni esimesed neli minutit vähemuses ning Marek Karu ja Markus Viitkari vedamisel kasutas Tallinn olukorra hästi ära. 33. minutil tuli Mädo viskest 18:14.

Kaks minutit hiljem saabus olukord, kui Aleksejevit postide vahel asendanud Siim Kristjan Piirsalu tõrjus Koksi karistusviske. Et Koks tabas kaks päeva tagasi 19-aastaseks saanud puurivahti näkku, sai ta punase kaardi. Kaspar Leesi tabamusi järel juhtis Tallinn 38. minutil 20:16, aga Viljandi võitles edasi.

Väravavahid olid jätkuvalt suures rollis – nii Ots kui ka Aleksejev tegid häid tõrjeid ja saatsid kaaslasi täpsete söötudega kiirrünnakutesse. Maasalu tabamus vähendas 42. minutil vahe jälle kaheväravaliseks, 21:19, ent siis põgenes Tallinn eest. Eriliselt valusalt nõelas kiirete lahendustega Karu, kelle viskest tuli tosin minutit enne lõppu 25:20.

Pealinlased tüürisid kohtumise võidusadamasse ning tõusid 31:24 võiduga alistatust liigatabelis mööda. Karu ja Mädo viskasid seitse väravat, Lees ja Mikk Pinnonen lisasid neli. Kaotajate poolel tabasid Mikk Varik ja Volodimir Maslak neli ning Koks, Maasalu ja Kristjan Koovit kolm korda.