Viljandis võõrustas mullune pronks avaringiga vaid ühe punkti tabelisse saanud Aruküla/Audentest. Tasavägise alguse järel tegid mulgid 4:0 spurdi ja juhtisid veerandtunni möödudes 9:5. Seejärel hoidsid külalised kodumeeskonda kümme minutit pea nullil ning läksid juhtima 12:10!

Viljandi HC viigistas, aga jäi peagi kolme väravaga taha. Valgevenelase Andrei Hapali kaks tabamust aitasid vaheajaks kaotusseisu minimaalseks – 14:15 – vähendada. Pärast pausi viisid Robert Lõpp ja Kristo Järve mulgid ette, kuid mõne minuti möödudes leiti end jälle tagaajaja osast. Arukülalaste viimane eduseis oli 40. minutil 22:21.

Edasi rebis Viljandi korduvalt kolme-nelja väravaga eest, aga noored ei andnud alla ja põnevust jagus lõpuvileni, mis märkis Viljandi 33:31 võitu. Lõpp viskas võitjatele 12, Hapal 7 ja Järve 5 väravat, kaotajate poolel olid täpsemad Andre Sild 7 ning Markus Oliver Mädo ja Timo Raukas 6 tabamusega.

"Läks päris põnevaks," tunnistas Viljandi peatreener Marko Koks. "Ilmselt oli tegu kerge alahindamisega ka ja iga võistkonnaga võib raskeks minna kui laseme neil hoogu sattuda. Täna nii juhtus – meie kaitse ei toiminud ning Rasmus Ots pidi meid mitmel puhul "tassima". Algusest peale tegime palju lihtvigu ja just agressiivsusest jäi täna puudu."

Aruküla/Audentese juhendaja Martin Noodla: "Võibolla tõesti oli minimaalne võiduvõimalus. Aga otsustavatel hetkedel vanameister Kristo Järve lollitas meid korralikult. Tean ju ise küll, milleks ta võimeline on, ent noortel mängijatel oli teda raske läbi hammustada."

Avavoorus jäid arukülalased Viljandile 11 väravaga alla ning Noodlat rõõmustas, et nüüd paremini läks. "Esimeses mängus olime suures hädas. Täna tegime enda kohta ilusa etteaste, mängisime rahulikult ja targalt. Mõned pudistamised vähem ja pisut õnne enam, võinuks tulemus teistpidigi pöörduda, aga igal juhul positiivne tunne jäi sisse."

Kehras tegi kohalik HC Kehra/Horizon Pulp&Paper kiire alguse ning juhtis viieminutilise mängu järel 4:0. SK Tapa peatreeneri Elmu Koppelmanni minutiline mõttepaus loksutas külaliste rivid paika ning ülejäänud avapoolaeg möödus võrdses heitluses. Vaheaja eel libisesid kehralased siiski eest ja võitsid poolaja 20:14.

Teisel pooltunnil Kehra edu vaid kasvas ning mäng lõppes seisul 44:26. Alžeerlane Abdel Djalil Machou tabas 12 korda, Kaspar Lees ja Martin Nerut lisasid vastavalt 10 ja 9 väravat. Tapalaste poolel jäi Kaimar Leesi arvele 8 ning Ailar Puhasmetsale ja Vahur Oolupile 5 tabamust.

Kohalikus Põlva-derbis ei andnud liider Serviti peamiselt noortest koosnevale debütant Coopile erilisi võimalusi. Juba 17. minutil säras tablool seis 14:5 ja poolajaks oli tiitlikaitsjate edu kümneväravaline – 21:11.

Teise pooltunni keskel juhtis Serviti juba 15 väravaga, ent lõpu eel vahe vähenes ja Coopi kaotusnumbrid olid lõpuks 30:39. Servitil said käe valgeks 13 pallurit, neist Henri Sillaste ja Sergei Ljubtšenko viskasid 6 ning Hendrik Varul 5 väravat. Coopi poolel oli täpseim Tõnis Kase 10 tabamusega, Priit Jõks ja Alfred Timmo lisasid 5 väravat.

Serviti jätkab meistriliigat täiseduga, olles kaheksast mängust kogunud 16 punkti. Järgnevad Kehra ja Viljandi 12, Coop ja HC Tallinn 8 ning HC Viimsi/Tööriistamarket 4 silmaga.

Aruküla/Audentesel ja Tapal on tabelis üks punkt. 8. vooru viimases mängus on neljapäeval vastamisi Viimsi ja Tallinn.