Serviti jätkab Balti liiga liidrina 16 punktiga kümnest mängust. Järgnevad Dragunas 12 (9), Vilniuse VHC Šviesa 11 (7) ja Dobele ZRHK Tenax 10 (7) silmaga. HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil ja Viljandil on kaheksa ning Tapal kaks punkti.

Teise poolaja 17 esimese minutiga lubas Serviti oma võrku ühe palli

Eesti meistri Serviti külaliseks olnud Kaunase Granitas-Karys oli küll üllatuslikult koju jätnud ühe põhipommitaja Tadas Bučinskase. Kohtumine algas väga tasavägiselt, 15. minutil olid tablool viiginumbrid 6:6. Siis hakkasid põlvalastele peavalu valmistama Paulius Šarkauskas ja Matas Jurkevičius ning rünnakul ei saadud kuidagi palle võrku.

Granitas sai 10:7 ette ja hoidis edu poolajavileni. Andris Celminši tabamuse järel mindi puhkama seisul 14:12. Kaitse, mille Serviti riietusruumist väljudes püsti pani, oli aga võimas. Kui 36. minutil juhtisid veel leedukad 15:13, siis üksteist minutit hiljem läks kodumeeskond pärast Celminši täpset viset 19:15 ette.

Tosin minutit vastaseid nullil hoidnud Serviti ülejäänud mänguaja jooksul Granitast lähemale kui kaks väravat ei lubanud. Magusa 26:22 võidu heaks panustas Celminš viie, Carl-Eric Uibo nelja ning Kristjan Muuga, Arturs Meikšans ja Anatoli Tšezlov kolme väravaga. Vastaste täpseim oli seitse korda tabanud Jurkevičius.

"Olime algul hädas Granitase agressiivse kaitsega, aga veelgi rohkem lonkas meie realiseerimine. Õnneks teisel poolajal saime kaitse toimima, Eston Varusk tegi häid tõrjeid ning suutsime vastaste veidi õhukese koosseisu rünnakul kinni jooksutada. Kaotusseisus pole kerge mängida, aga väljatulek näitab meeskonna tugevust," kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting.

Tapa kaotas kodus suurelt, Viljandi võõrsil napilt

SK Tapa/N.R. Energy võõrustas värskelt Leedu karika võitnud Klaipeda HC Dragunast ja skooriavamiseks kulus mängus üle kolme minuti. Külalised said aga siis kiirelt 4:1 ja 6:2 juhtima. Aleksander Oganezovi ja Rail Ageni väravad hoidsid küll tapalasi mängus, aga vahe ei vähenenud.

Suureskoorilise avapoolaja võitis Dragunas 18:13, ent teisel pooltunnil visati lahtises mängus veelgi enam väravaid. Mängu saatus otsustati lõplikult poolaja algul, mil Dragunas tegi 7:1 vahespurdi ning lõpuks võitsid leedukad 40:24. Oganezov viskas seitse, Ageni kuus ja Gert Trofimov viis väravat, vastastelgi tabas parimana Gytis Šmantauskas seitse korda.

Ainsa Eesti klubina võõrsil mänginud Viljandi HC viskas küll Alytuses läbi Oliver Ruudu kiirrünnaku kohtumise avavärava, ent järgmist tabamust tuli oodata suisa üheksa minutit. Varsa-Stronglasasi liikuv kaitse valmistas probleeme ning vastased said 6:2 juhtima. Korraks vähendas Ruut vahe kaheväravaliseks, 9:7, aga vaheajale mindi leedukate 13:9 eduseisul.

Korduvalt tuli Viljandi teiselgi pooltunnil kahe värava kaugusele, kuid ikka ja jälle nihkus Varsa kaugemale. Pidurdamatus hoos Žygimantas Micevičius viis 41. minutil võõrustajad 21:16 juhtima. Mulgid võitlesid ja tegid seda hästi, sest kuus minutit hiljem vähendas Mikk Varik kiirrünnaku järel kaotusseisu minimaalseks, 24:23.

Olid viigivõimalusedki, kuid rünnak enam sama hästi ei toiminud ning Varsa sai uuesti eest. Lõpuvile kõlades olid Leedu meistrivõistlustel teist kohta hoidva meeskonna võidunumbrid 31:27. Viljandi kasuks viskas Ruut kaheksa, Aleksander Pertelson ja Andrei Basarab viis väravat. Üleplatsimehena tabas Micevičius lõpuks kümme korda.

Balti liiga mängud pühapäeval:

13:00 SK Tapa/N.R. Energy – Kaunase Granitas-Karys

13:00 Vilniuse VHC Šviesa – Viljandi HC

14:00 Põlva Serviti – Klaipeda HC Dragunas