Kuna Serviti ja Kehra juhivad seeriat 2:0, siis vajavad mõlemad meeskonna finaalipääsuks veel vaid ühte võitu, teatas EKL-i pressiteenistus.

Chocolate Boys - HC Kehra kohtuvad täna algusega kell 18.00 Kiili spordihallis.

Omavahelised mängud:

Põhihooaeg. 1. ring: 33:37; 2. ring: 38:34; 3. ring: 35:31. 1. poolfinaal: 25:26; 2. poolfinaal: 32:33.

Chocolate Boysi ja Kehra vahelised poolfinaalid on pakkunud palju draamat. Kui avamängu lahendas Jaan Kauge tabamus viimasel sekundil Kehra kasuks, siis teises matšis tegi sama Janar Mägi. Seega lahutab kehralasi finaalist veel vaid üks võit.

Koondiste kogunemiste tõttu on klubid saanud ligi kaks nädalat atra seada, kuid tiimibosside arust ei tähenda see midagi. „Seis on võrdne, sest mõlema meeskonna põhijõud olid seotud koondistega," ütles Chocolate Boysi juhendaja Ain Pinnonen.

„Kehra tegijad Mägi ja Kauge käisid esindusmeeskonnaga Leedus, meie liidrid Uku-Tanel Laast ning Mikk Pinnonen aga kuni 20-aastaste EM-valikturniiril Helsingis."

Ain Pinnonen ise tegutseb ka Eesti koondise teise treenerina ning turniiril Klaipedas mängisid tema taktikepi järgi kaks esimest poolfinaali Kehra kasuks pööranud Kauge ja Mägi.

„Viskasime seal omavahel niisama nalja," muigas Pinnonen. „Kui pidime viimasel sekundil tunnistama Leedu paremust, siis sai lõõbitud, et šokolaadipoistele tuli kolmas valus kaotus järjest, kuid sellega asi piirduski."

Nüüd pole Chocolate Boysil taganeda kuhugi, kuna kaotus kukutab nad konkurentsist. „Oleme selg vastu seina," teab Pinnonen. „Me ei tohi lahendust jätta viimastele sekunditele, sest siis pääsevad maksvusele Kehra kogemused."

Pinnonen on teinud eelmistest kaotustest tõsised järeldused ja hakanud vigu kõrvaldama. „Mõlema mängu alguses kiirustasime liigselt rünnakul, ent nii väravaid ei viska. Seetõttu lasime vastase kohe eest ära ja nüüd ongi meie põhiülesandeks ennast juba avaminutitest peale vaos hoida," analüüsis Pinnonen.

"Kui vastase väljakupoolel kannatlikult tegutseda, siis ei saa Kehra kiirrünnakuid ehk kergeid väravaid."

Kehra loots Indrek Lillsoo ei osanud öelda, kas paus tuli meeskonnale kasuks või kahjuks. „Eks pärast mängu ole näha," jäi ta napisõnaliseks.

"Koondislastest tundis Kauge ennast pärast turniiri Leedus hästi, ent heas vormis olev Mägi kurtis väsimust. Aga koormuste poolest on seis võrdne mõlema meeskonna jaoks."

Lillsoo sõnul on 2:0 edunumbrid kenad, kuid jalga ei tohi sirgu lasta. „Peame sajaprotsendiliselt valmis olema, et seeria kolme mänguga ära lõpetada. Kergelt ei saa me midagi. Seda näitasid kaks esimest matši, mille kallutasime kogemuste ja õnnega enda kasuks alles viimastel sekunditel," meenutas Lillsoo. „Kui meie seeria peaks venima viiemänguliseks, siis annaksime sellega eelise Servitile, kes saaks finaalideks kauem valmistuda."

Lillsoo meelest kujuneb Chocolate Boysi ja Kehra kolmandas duell tüüpiliselt närviliseks play-offi matšiks.

"Seni olen jäänud Kehra mängupildiga rahule, erinevaid pisemaid nüansse tuleb muidugi lihvida," hindas Lillsoo hoolealuste vormi. „Koosseisuga suuri probleeme ei ole, puudub vaid vigastatud Eduard Makejev."

Viljandi ja Serviti peavad kolmanda mängu homme kell 19.00 Viljandi spordihoones.

Omavahelised mängud:

Põhihooaeg. 1. ring: 40:22; 2. ring: 31:21; 3. ring: 31:25. 1. poolfinaal: 32:20; 2. poolfinaal: 33:21.

Serviti ja Viljandi vahelised kohtumised on andnud suhteliselt sarnase skoori. Põlva võidunumbrid olid kodus 32:20 ja 33:21. Kuna seeria teine mäng toimus Viljandis aset leidnud haridusmessi tõttu Põlvas, siis nüüd võetakse üksteiselt mõõtu mulgimaal.

Serviti juhendaja Kalmer Musting aga ei kavatse Viljandile hinnaalandust teha. „Kui võidame, siis pääseme finaali ja psühholoogiliselt on sinna parem minna hea mängu pealt," filosofeeris Musting ning tõi välja vastase head küljed.

„Nad tegutsevad hästi kaitses ja on vaimselt tugevad. Lisaks suudetakse mängida pikka rünnakut ning meile on nad peavalu valmistanud altvisetega."

Ka Eesti koondise peatreenerina tegutsev Musting on tiheda mängukavaga rahul. „Tippsport nõuabki pingelist graafikut, sest muidu tegijaks ei saa," ütles ta.

„Tõsi, meil oli kuus meest seotud koondistega, teised treenisid kodus. Seega tunnen puudust ühisest ettevalmistusest. Ka Viljandil oli neli meest ära, kuid vaevalt see neid kuigivõrd mõjutab. Viljandi koosseis on juba aastaid kokku mänginud ning kõik tunnevad üksteist läbi ja lõhki."

Musting lisas veel, et vigastuste tõttu on Servitil rivist väljas kolm meest. „Henri Sillaste hooaeg on juba ammu lõppenud, seljahädade küüsis vaevleb väravavaht Denis Lõokene. Olari Paumetsa kimbutab põlvetrauma ja ka tema peab eemale jääma. Ise lootsin salamisi viimase hetkeni, et saan Olarit kasutada," luges Musting ette puudujad. „Nii sõidame Viljandisse vaid ühe väravavahi Eston Varuskiga."

Viljandi loots Lembit Nelke ei varja, et Serviti on endiselt favoriit. „Aga meile on siiski neid mänge vaja," lisas ta. „Nooremate meeste vaimule mõjub päris hästi, kui nad suudavad eeldatavamalt tugevamate vastu mõne kena liigutuse teha."

Puurivahtide probleem kummitab ka viljandlasi, sest noorte EM-valikturniiril sai kubemelihase vigastuse Rasmus Ots.

„Aleksander Tund on meil viimasel ajal väravas hea olnud," ei sega Otsa trauma Nelke plaane. „Lisaks on Vitali Vorobjov jälle treenima hakanud ning valmis väljakule jooksma."

Nelke tunnistas, et neljas koht ongi Viljandi jaoks maksimaalne saavutus. „Suure kolmiku vastu me ei saa," ütles Nelke, kelle käe all on Viljandi tänavu korra alistanud ka Kehra. „Juba hooaja eel oli sihiks seatud neljas koht ja see on meil käes. Seetõttu valmistasidki võidud veerandfinaalseerias Aruküla üle meile suurt rõõmu."