Serviti peatreener Kalmer Musting otsustas kasutada noorema põlvkonna pallureid, arusaadavalt mõeldes teisipäevase avamängu peale Eesti meistrivõistluste poolfinaalseerias Viljandi HC vastu. Nii istusid terve või küllalt suure osa mängust pingil Ardo Puna, Pavel Turajev, Eston Varusk ja Kristjan Muuga, ent Põlva käsipalli tulevik on helge, sest ka nooremad mängumehed tõid kastanid tulest välja.

"Tagantjärele võime öelda, et käik õigustas end," rõõmustas Musting. "Noored pallurid saavad ju ka Eesti liigas mänguaega, aga just tugevates heitlustes testimine on puudu jäänud. Täna tõestasid ikka mitu meest, et on valmis aukõrgendust saama ja see sisestab optimismi."

Kehra suurim eduseis äratas Serviti

Kodusaalis mänginud kehralased said väikese algedu, ent varsti oli Serviti ees ning juhtis enamuse avapoolajast, minnes pausile 16:14 paremusega. Teist poolaega alustas jälle paremini Kehra ja viigistas kiirelt Jürgen Rooba väravate abil. 5:1 spurt viis Jüri Lepa hoolealused juba kaheväravalisse eduseisu.

Musting tõi platsile Muuga ja Turajevi, ent siis tõrjus väravavaht Mikola Naum suurepäraselt kaks Turajevi viset ning kiirrünnaku järel juhtis Kehra juba 21:18 – esimest ja ka ainsat korda selles kohtumises oli vahe kolmeväravaline. See toimis Servitile äratuskellana ning kiirelt seati jalule viik.

Ukrainlane Dmitri Jankovski viis Kehra küll veel 22:21 ette, ent Serviti vastas kahe vähemuses visatud väravaga. Kuigi tehniline praak ja kaheminutilised karistused mõlemalt poolt kippusid mängu lõppu veidi varjutama, libises Põlva meeskond eest. Kaupo Liiva vähendas kehralaste kaotusseisu minimaalseks (28:27) ja viimase pooleteise minuti jooksul särasid tõrjetega nii Naum kui Denis Lõokene ning seis enam ei muutunud.

Musting nautis enim noorte esiletõusu

"Eks need pronksmedalid väike lohutusauhind ole," sõnas Musting. "Nagu kogu hooajal, nii tõestasid poolfinaalidki, et tegu on nelja võrdse meeskonnaga. Veidi parem mäng, mõned asjad teistmoodi tehes ja ehk ka veidi enam õnne ning võinuksime mõlemad Kehraga finaali pääseda. Hooaja kokkuvõttes teeb mulle esikolmiku kohast enam rõõmu oma noorte esile kerkimine – näiteks Rudissaarest, Varulist ja vaid 16-aastasest Uibost kuuleme veel kindlasti."

Serviti poolelt tegid skoori 9 meest: Margo Piksööt, Andreas Rikken ja Andrei Ternovõi viskasid 5, Raiko Rudissaar, Alvar Tint ja Pavel Turajev 3, Henri Hiiend 2 ning Hendrik Varul ja Kristjan Muuga 1 värava. Kehra parimatena tabasid Marko Slastinovski 9 ja Dmitri Jankovski 8 korral. Viktor Skrypak ja Jevgeni Buinenko lisasid 3, Jürgen Rooba 2 ning Kaupo Liiva ja Rando-Juku Sirkas 1 värava.

2011. ja 2012. Balti liiga võitja Kehra jäi neljandaks, ent edasiminek mullusega on seegi, sest siis ei pääsenud klubi finaalnelikusse. Servitit pole Balti parimaks kroonitud pärast 2010. aastat, aga viimasel viiel hooajal on alati lõpetatud esikolmikus. Tänavune pronks oli sel perioodil teine, kolme hõbeda kõrval.

Balti Liiga 2014/15 pronksmedalid võitsid: Henri Hiiend, Tõnu Jõks, Jürgen Lepasson, Sergei Liubchenko, Denis Lõokene, Kristjan Muuga, Indrek Neeme, Raido Peedomaa, Margo Piksööt, Ardo Puna, Andreas Rikken, Raiko Rudissaar, Henri Sillaste, Siivo Sokk, Andrei Ternovõi, Alvar Tint, Pavel Turajev, Carl-Eric Uibo, Hendrik Varul ja Eston Varusk ning treeneritest ja taustajõududest Kalmer Musting, Rein Suvi, Andres Neeme, Kaupo Kolsar ja Helen Raadik.