Bundesligas on tabelitipp endiselt uskumatult tihe, Patraili koduklubi TSV Hannover-Burgdorf tõusis jälle esikolmikusse. Liidril ja tiitlikaitsjal Rhein-Neckar Löwenil on 30 punkti, järgnevad Berliini Füchse 29, Hannover-Burgdorf 28, SG Flensburg-Handewitt 27, THW Kiel ja SC DHfK Leipzig 25 ning SC Magdeburg ja MT Melsungen 24 silmaga.

Hannover-Burgdorf alistas neljapäeval Patraili endise tööandja TBV Lemgo raske heitluse järel 27:25 (11:13) ning pikendas kaotuseta seeria juba üheksale mängule. Eestlane viskas ise viis ja andis resultatiivse söödu veel neljale väravale. Jõulu teisel pühal seisab meeskonnal ees raske võõrsilmäng vahetu konkurendi Flensburg-Handewittiga.

Dener Jaanimaa ja MT Melsungen naasid samuti pärast kaht kaotust võitude teele, alistades TVB 1898 Stuttgardi 33:24 (18:10), eestlane jäi nullile. Seoses Jaanimaa vähenenud mänguajaga möödus Patrail koondisekaaslasest Bundesliga snaiprite pingereas – väravaid on meie meestel kirjas vastavalt 43 ja 41.

Janar Mägi koduklubi EHV Aue neljas järjestikune võit tõstis klubi Saksamaa esiliiga väljalangemisjoonest kõrgemale, reedel alistati võõrsil Hageni VfL Eintracht 35:34 (15:18). Enamuse mänguajast tagaajaja osas olnud Aue läks kaks minutit enne lõppu Mägi viskest 34:33 ette ning võiduvärava viskas Gregor Remke kolm sekundit enne lõpuvilet, kusjuures Aue väravavaht Robert Wetzel jõudis pärast seda tõrjuda veel 7-meetri karistusviske!

Mägi arvele kogunes neli väravat ja üks resultatiivne sööt ning Aue on nüüd 12 punktiga 16. kohal. Karl Roosna jäi nullile kui tema Esseni TUSEM tegi 32:32 (16:15) viigi Wilhelmshavener HV-ga. TUSEM-il on tabelis 18 punkti ja 11. koht.

Celminšile aasta lõpetuseks võit, Voikale viik

Sloveenias mängiti karikamänge ning Andris Celminš aitas kaasa kuue väravaga, et tema leivaisa RK Maribor Branik edeneks veerandfinaali. Branik alistas võõrsil tugevuselt kolmanda liiga klubi RK Cerklje-Radovljica 42:24. Sloveenia kõrgliigas lõpetas Branik aasta 13 punktiga 7. tabeliastmel, Celminš on 14 mänguga visanud 41 väravat.

Kristo Voika ja Serik Belediyespor lõpetasid aasta Türgis 29:29 viigiga teise meistriliiga uustulnuka Adiyaman Belediye SK vastu. Tulises mängus, kus kaklema läksid nii pallurid kui fännid tribüünidel, tabas eestlasest mängujuht kuus korda ja on oma esimesel Türgi-hooajal nüüd visanud 55 väravat. Serik on tihedas tabelis 10 punktiga 9. kohal, kolmandast astmest lahutab vaid viis silma.

Soome meistriliigas jäi Siuntio IF kodus 21:28 alla Helsingi Dickenile. Kaotajate poolel viskasid Ott Varik kuus ja Sten Maasalu kolm väravat, Taavi Tibar jäi tabamusteta ning Valdar Noodla võitjate ridades kaasa ei teinud. Janis Selge jäi samuti nulli peale kui Karjaa BK-46 kaotas 25:27 liider Riihimäe Cocksile.

Soome liigat juhib 2017. aasta lõpetuseks ainult võite tunnistanud Cocks 22 punktiga. Dickenil, Karjaal ja Grankulla IFK-l on 18 silma, Siuntio paikneb 9 punktiga 6. kohal. Väravaküttide seas lõpetab Varik 78 tabamusega esikolmiku, tema klubikaaslane Maasalu on 63 väravaga kaheksandal kohal.