HSG Krefeld mängib Saksamaa kolmanda liiga läänetsoonis ning on pärast avavoorus saadud kaotust võitnud nüüd 11 kohtumist järjest. Reedel alistati võõrsil Mendeni SG Sauerland Wölfe 31:28 (14:13), Roosna panustas võidu heaks neli väravat. Krefeld jätkab 22 punktiga liidrina, ent kaotuseta püsiv SGSH Dragons on vaid ühe silma kaugusel.

Roosna: avamängu kaotus tõi meid maa peale tagasi

"Ise hindan praeguse pika seeria ja edu aluseks just avavoorus saadud kaotust," arvas 21-aastane Roosna. "Ütleks nii, et see tõi meid maa peale tagasi. Paberil peetakse meid liiga tugevaimaks tiimiks, aga peame seda igal nädalal platsil üha uuesti ja uuesti tõestama."

Kodusaalis Glockenspitzi spordihallis tunnistab Krefeld vaid võite. "Hooajaks seatigi ühe eesmärgina kodus alistamatuna püsimine ja vähemalt seni oleme ülesandega toime tulnud. Hooaja publikurekord on täismaja 1500 inimest, aga keskmine jääb sinna 900-1000 pealtvaataja kanti," hindas Roosna.

Mullu esines Roosna veel astme võrra kõrgemal, 2. Bundesliga klubi Esseni TUSEM-i ridades, kuid mänguaega nappis ja varakult ehk juba maikuus sõlmis Viljandi käsipalli kasvandik lepingu Krefeldiga. "Tasemevahe on muidugi suur mitmes vallas, alustades mängijate treenitusest ja lõpetades klubide köögipoolega," võrdles Eesti koondislane liigasid.

"Nüüd saan stabiilselt 45 minutit, aga tihti ka terve tunni mängida. Kuna meeskonna teine paremäär on vigastatud, siis mängin äärel. Ehkki olen treeneriga juttu teinud, et võimaluse tekkides sooviks ka tagaliinis end proovile panna," lisas tänavusel hooajal Krefeldi kasuks 34 väravat visanud Roosna.

Dener Jaanimaa tõusis 2. Bundesliga söödutabelis teiseks

Järjekordse hea partii tegi Saksamaa 2. Bundesligas Dener Jaanimaa, kes sai kirja seitse väravat ja viis resultatiivset söötu TuS N-Lübbecke 27:21 (15:9) võidumängus HC Rhein Vikingsi üle. 44 sööduga tõusis Jaanimaa liiga söötjate tabelis juba teisele astmele, Wilhelmshavener SC mees Tobias Schwolow on kaaslasi väravani aidanud 48 korda.

Lübbecke on tabelis 19 punktiga neljas, Karl Toomi koduklubi TV Emsdetten ühe vähempeetud mängu juures 15 silmaga 8. kohal. Emsdetten tegi laupäeval 27:27 (15:15) viigi Dessau-Rosslauer HV 06-ga, Toom kätt valgeks ei saanud.

Meie Bundesliga-mehed mänguaega ei teeninud. Vigastatud Mait Patrailita TSV Hannover-Burgdorf sai valusa 26:27 (14:14) kodukaotuse SG BBM Bietigheimilt, kuid kaks päeva hiljem alistati EHF Cupi otsustava valikringi avamängus Lissaboni Benfica 41:36 (26:18). Kordusmäng toimub sel laupäeval Portugali pealinnas.

Veidi enam kui nädalapäevad tagasi pisipoja Ragnari isaks saanud Rasmus Ots Bergischer HC esindusmeeskonna koosseisu neljapäeval ei mahtunud, kui kaotati kodus THW Kielile 23:27 (11:11). Küll seisis Ots BHC duubelmeeskonna väravas, kuid tiim jäi 17:18 (7:9) alla rohkem jalgpallist tuttavale klubile Mönchengladbachi Borussia.

Kaotusekibedust pidid maitsma veel kaks Saksamaal mängivat eestlast. Armi Pärt viskas ühe värava ja nägi 44. minutil enda ees punast kaarti, kui Schwerini Mecklenburger Stiere kaotas kolmanda liiga mängus 27:28 (16:16) Bernburgi SV Anhaltile. Kristo Voika jäi nullile ja tema TSG Söflingen alistus neljandas liigas kodus 29:31 (12:13) liider TSV 1899 Blausteinile.

Johannsonile võit tiitlikaitsja üle, Molkova läks pausile liidrina

Vahepeale koduliigas kehvasti esinenud Steaua sai teise võidu järjest, kui Bukaresti-derbis alistati tiitlikaitsja Dinamo 35:30 (15:12). Martin Johannson väravaid ei visanud. Võidulainel on ka RK Maribor Branik, kes oli Sloveenia kõrgliigas 24:21 (8:9) üle Ormoži RK Jeruzalemist. Andris Celminš sai kirja kaks tabamust.

Islandi meistriliigas ei saa Marius Aleksejev ja Akureyri HF kuidagi kaotustejada pidama. Laupäeval alistuti võõrsil UMF Stjarnanil 26:29 (14:13). Eesti koondise puurilukk tegi neli tõrjet. Soomes pidi kaotuse vastu võtma Helsingi IFK, jäädes kodusaalis alla Karjaa BK-46-le 25:32 (14:17). Ardo Puna viskas kaotajate parimana kümme väravat.

Islandi naiste kõrgliiga läks kuuenädalasele talvepausile ning Alina Molkova koduklubi Reykjaviki Valur jätkab liidrina. Eelmisel nädalal kaotati esmalt tiitlikaitsja Reykjaviki Framile 22:27 (11:14) ja alistati siis Haukar 30:16 (15:7). Molkova viskas esimeses mängus kaks väravat ja teises ühe.

Hollandis said Jesper Bruno Bramanis ja HV KRAS/Volendam nädalaga kirja minimaalse võidu ja samasuguse kaotuse. Karikasarjas oldi US Amsterdamist üle 30:29, liigamängus tunnistati Limburgi OCI-LIONS-i 25:24 paremust. Bramanis jättis karikakohtumise pisivigastuse tõttu vahele ja viskas kaotusmängus ühe värava.

Heas hoos on Itaalia esiliigas Sassari Raimond Handball. Hooaega kaotuse ja viigiga alustanud Mikk Pinnoneni tiim võttis juba viienda võidu järjest, alistades Ferrara Unitedi 22:13. Pinnonen tabas viis korda ja tema tööandja paikneb Serie A2 B-grupis 11 punktiga neljandal kohal, liidrist Parma Pallamanost kahe silmaga maas.