Hooaja teise võidu sai debütant Audentes, olles 37:30 (18:14) üle Värska Originaalist. Tallinlaste resultatiivseim oli Andris Celminš 16 ning nädal aega tagasi Viimsi/Tööriistamarketi neljamängulise võiduseeria lõpetanud Põlva klubil Värska Originaalil Erki Kannik seitsme väravaga.

Audentese peatreener Riho-Bruno Bramanis: „Harjumatu tunne on, sest ma ei oodanud nii vara võitu taoliselt tugeva meeskonna üle. Mäng oli koguaeg meie käes. Tegutsesime nauditavalt ning saime magusa töövõidu. Rünnakul tõmbas meeskonna käima Ingmar Kasuk, kellelt olen taolist etteastet juba varem oodanud. Ta viskas ise kümme väravat ja jagas häid sööte ka Celminšile. Meil oli õnne, et pallid pidevalt sisse läksid, ent teisalt ei olnud Värska puurivahid ehk oma parimal tasemel. Seis 37:30 näitab seda, et olime rünnakul tublid, kuid ma ei laida ka kaitsetegevust.“

Värska Originaali juhendaja Rein Suvi: „Audentes haaras kohe initsiatiivi ja oli meist parem. Me ei tegutsenud kaitses kollektiivselt, ega saanud kinni nende liidreid. Lasime noorel meeskonnal endale avapoolajal visata 18 väravat, mida on palju. Audentes on kõvasti edasi arenenud ja kui põhiturniiril oleks ka neljas ring, siis saaksid nad kõigile veelgi ohtlikumaks. Meie seis pole hetkel kõige parem, sest puudub korralik meeskonnavaim.“

Tabelijuht Serviti alistas Viljandi HC 34:24 (19:16). Põlvalaste suurimaks skooritegijaks oli Ardo Puna kaheksa ning viljandlastel Karl Roosna, Robert Lõpp ja Karl Toom võrdselt viie tabamusega.

Serviti peatreener Kalmer Musting: „Esimesel poolajal mängis meie puurisuul nõrgalt Denis Lõokene. Kui seni on ta kindlalt tegutsenud, siis seekord tegi vaid kaks tõrjet. Esimesel poolajal katsetasime mingil perioodil ka tulutult 5-1 kaitset. Ise viskasime 19 väravat, ent lasime vastasel skoori teha koguni 16 korda. Teisel poolajal seisis meil postide vahel Eston Varusk ning kohtumise lõpus hakkasid viljandlased väsima, kuid meil oli seevastu pingilt käike juurde võtta. Saime numbriliselt kindla võidu, aga Viljandi mängis hästi, arvestades seda, et neil oli puudu Sten Maasalu. Nende pooltelt tegutsesid ohtlikult eeskätt Karl Roosna, Robert Lõpp, Karl Toom ja Martin-Ott Sülla.“

Viljandi juhendaja Marko Koks: „Mängisime nii nagu suutmine ning rohkemaks polnud me võimelised. Tegutsesime küllaltki hästi, ent viimasel veerandtunnil väsisime. Kui 45. minutiks olime kolmeväravalises kaotusseisus 22:25, siis lõpuks venis vahe kümnele tabamusele. Rünnaku poolega võib rahule, kuid jäime hätta Serviti kontratega. Kokkvõttes võtsime sellest matšist maksimumi, mis võtta oli.“

Viljandist mööda neljandaks kerkis Aruküla, kes sai 31:27 (19:13) jagu SK Tapast. Võitjate resultatiivseim oli Helvar Kuhi ja kaotajatel Siimo Tänavots võrdselt seitsme väravaga.

Aruküla peatreener Toivo Järv: „Mäng oli meie kontrolli all ning suutsime vahet pidevalt hoida. Kui tavaliselt teeme skoori kiirrünnakutest ja tabamuste eest hoolitsevad tagamängijad, siis seekord tuli väravaid ka äärtest. Samuti teeb head meelt see, et juba teist mängu järjest oleme kaitses hästi seisnud. Siinkohal tänusõnad eeskätt Siim Soomele, aga kiitust väärivad ka teised mehed.“

Tapa juhendaja Elmu Koppelmann: „Me ei saanud oma mängu käima, tegime palju tehnilist praaki ja esimesel poolajal oli Aruküla meist üle. Pärast vaheaega läks mäng paremaks, kuid võiduvõimalust meil polnud. Saime korraks kaotusseisu küll paarile väravale, ent siis hakkasid noored taas praaki tegema, mille Aruküla karistas ära. Meie jaoks on suureks probleemiks see, et teatud momentidel lööb poistel välja nooruslik rumalus.“

19. vooru lõpetab 12. märtsil kell 19.00 algav vastasseis HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja HC Viimsi/Tööriistamarketi vahel.

Tabeliseis: Põlva Serviti 37 (19-st mängust), HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 33 (18), HC Viimsi/Tööriistamarket 22 (18), Aruküla SK 18 (19), Viljandi HC 17 (19), Värska Originaal 16 (19), Audentes 5 (19), SK Tapa 2 (19) punkti.

Tulemused:

Põlva Serviti – Viljandi HC 34:24 (19:16)

Põlva Serviti: Ardo Puna 8, Tauri Volt 5, Henri Sillaste 4, Tõnu Jõks 4, Margo Piksööt 3, Pavel Turajev 2, Henri Hiiend 2, Grazvydas Sereicikas 2, Raido Peedomaa 2, Kristjan Muuga 1, Priit Jõks 1.

Viljandi HC: Karl Roosna 5, Robert Lõpp 5, Karl Toom 5, Martin-Ott Sülla 3, Ott Varik 3, Madis Parik 2, Mark Lõpp 1.

Aruküla SK – SK Tapa 31:27 (19:13)

Aruküla SK: Helvar Kuhi 7, Mihkel Vaher 6, Andre Sild 6, Rauno Esop 5, Enrico Anton 3, Siim-Oskar Oja 2, Rasmus Varik 1, Rudolf Põld 1.

SK Tapa: Siimo Tänavots 7, Mihkel Keldoja 4, Gert Trofimov 3, Rando Sein 3, Martin Adamson 3, Mihkel Koppelmann 2, Sander Annula 2, Marek Puieräst 2, Mihkel Mändla 1.

Audentes – Värska Originaal 37:30 (18:14)

Audentes: Andris Celminš 16, Ingmar Kasuk 10, Tarvo Erimäe 6, Martin Gristsuk 3, Kristjan Ojasaar 1, Stiven Arike 1.

Värska Originaal: Erki Kannik 7, Hendrik Varul 5, Alvar Tint 4,Robin Oberg 4, Taavi Tilgre 3, Tarmo Salundi 3, Andree Laas 2, Mihkel Tamm 2.