Vahetult enne aastavahetust Eesti karikavõitjaks kroonitud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sõitis külla kaks aastat tagasi sama trofee võitnud Tallinnale. Kalevi spordihallis oli mõlemal tiimil vajaka vasakukäelisest tagamehest, sest pealinlastel lõppes Andrei Vahnovitši leping ning külalistel puudus Artjom Buš.

Avapoolaeg kuulus Tallinnale, teine Kehrale

Alustati skoorivaeselt, nelja minutiga oli kirjas vaid üksik Kaspar Leesi tabamus. Kuni seisuni 3:3 tulistati kordamööda, aga siis keeras Marius Aleksejev kodumeeskonna värava koguni kümneks minutiks lukku. Tallinn põgenes 18. minutil 8:3 eduseisu ja võinuks kaugemalgi olla, kuid ka Viktor Nikolajev tõrjus hästi ning mitmed visked saadeti vastu väravaraame.

Tallinn ajas mängu kiireks ja see oli mürk Kehra kaitsele. Rünnak saadi siiski vaikselt toimima ja Dmõtro Jankovski vähendas 27. minutil kaotusseisu 10:8 peale. Uuesti spurtisid võõrustajad ning visates avapoolajal kaheksa väravat kiirrünnakutest, mindi puhkepausile 15:9 eduseisus.

Teist pooltundi polnud mängitud minutitki, kui emotsioonid lakke kerkisid ning Mikk Pinnonen pealinlaste poolel punase kaardi teenis. Kehra tõstis tempot, mängis agressiivsemalt nii rünnakul kui ka kaitses, ent oli suurtes raskustes viimati üle kümne aasta tagasi Eestis mängides just Kehra särki kandnud Aleksejevi ülekavaldamisega.

Lähemale kui neli väravat ei suutnud Kehra pikka aega saada ning 41. minutil tuli Markus Oliver Mädo viskest seisuks 20:14. 48. minutil jäi Tallinn kahemehelisse vähemusse ning vahe hakkas kuivama. Minimaalseks kahanes see 52. minutil, kui Sigmar Seermann 23:22 tegi. Viigini jõudis Kehra viis minutit hiljem Vladislav Naumenko viske läbi.

110 sekundit enne lõpuvilet tabas Mädo karistusvise posti ja Mihkel Vaher viis Kehra esmakordselt juhtima, 26:25. Lees viigistas kolm sekundit enne sireeni ja punktid läksid jagamisele. Tallinna kasuks viskasid Mädo, Pinnonen, Rauno Aus ja Markus Viitkar viis väravat, Kehra poolel tabas Jankovski üheksa, Naumenko kaheksa ja Vaher viis korda.

Raasiku/Mistra hankis Tapalt hooaja esimesed punktid

Tapal esitati tühjadele trbüünidele, aga sadadele internetiülekande jälgijatele tõeline põnevusetendus. SK Tapa/N.R. Energy sai algedu, ent hooaja esimesi punkte jahtinud Raasiku/Mistral tabas hästi Taavi Tibar ning viis külalised 5:3 juhtima. Eduseis 7:4 kahanes peagi viigini, aga uuesti spurtis Raasiku ning Tibari viskest saadi 11:7 ette.

Kodumeeskond pidi hakkama saama ilma võtmemängijate Mikola Naumi ja Mihkel Koppelmannita, kuid võitles poolajaks välja 13:13 viigiseisu. Teine pooltund oli juba tõeline Vestmanni-Piibelehe näitemäng – kord üks meeskond peal, siis teine.

Võimsasse viskehoogu sattus külaliste poolel Marko Slastinovski, aga tapalased kasutasid osavalt ääri ning Rail Ageni ja Ivary Volkov tegid skoori. Viimane viis 44. minutil Tapa 19:18 juhtima, kuid Jüri Lepa hoolealused tegid võimsa 5:0 spurdi ja olid kahe Martin Neruti tabamuse järel 23:19 peal.

Tapa meeskond on tuntud võitlejahinge poolest, nii ka täna, aga eduseisu või ka viigini enam ei jõutud. Ülipõneva kohtumise võitis Raasiku/Mistra 28:27 ja kirjutas liigatabelisse esimesed punktid. Slastinovski viskas üheksa, Tibar kaheksa ja Nerut viis väravat, kaotajate täpsemad olid Ageni kuue, Volkov ja Vahur Oolup nelja tabamusega.