Põlvas põrkusid hilisõhtuses kohtumises kogemused ja noorus, kui Põlva/Arcwood võõrustas SK Tapat. Karikamängu tähtsusele klubide jaoks viitas tõsiasi, et mõlemad tiimid olid kokku saanud pea parima võimaliku koosseisu ning andsid mänguks üles maksimaalsed 16 pallurit.

Mäng algas võrdses heitluses ja esimesena sai enam kui ühe väravaga ette kodumeeskond, kelle poolt ekskoondislane Raido Peedomaa kaheksandal minutil seisuks 6:4 tegi. Kiirelt vastasid väravatega aga Gert Trofimov ja Ivary Volkov ning viik oli majas. Seisult 8:8 viisid Rasmus Käo ja Peedomaa põlvalased jälle ette.

Kui veel üks endine koondislane, Olari Paumets tegi 11:8, võttis Tapat karikamängudes juhendav Aron Jaanis minutilise vaheaja. Tapalased nõelusid vaikselt vahe kinni ning Tanel Kari tabamusest tuli 13:13 viik. Põlva/Arcwood sai uuesti juhtima ning poolajapausiks oli seis 16:15. Kogenud palluritest koosnev esiliigaklubi suutis meistriliiga parima snaipri Vahur Oolupi hoida vaid ühe tabamuse peal.

Teise pooltunni kuuendal minutil aga oli just 18-aastane Oolup see, kes Tapa üle pika aja juhtima viis, tehes seisuks 19:18. Vestmanni-Piibelehe heitlus jätkus lõpuni. Kui külaliste poolel sattus heasse hoogu Volkov, siis põlvalastest võtsid viskevastutuse enda peale Peedomaa ja Margo Piksööt.

Tapa oli ees 22:20, kuid jäi taha 23:24, et siis jälle juhtima minna. Viimast kümmet minutit alustati "nullist" ehk seisult 25:25. Põlva/Arcwood sai kahe väravaga eest ning enam edu käest ei andnud, tasuks 32:30 võit ning teadmine, et kõik jääb järgmisel pühapäeval toimuva korduskohtumise otsustada. Peedomaa, Piksööt ja Paumets tabasid seitse korda, Tapal olid täpsemad Volkov seitsme ning Trofimov ja Oolup viie väravaga.

Tartu Ülikoolil oli eeldatavalt võõrsil raske vastu saada HC Tallinnale, aga kui põhisnaiprid Rando Sein, Raiko Roosna ja Klaus Peeter Rüütli veel koju jäeti, siis oli lootus juba enne mängu pea olematu. Avavilest alates hakkasid pealinlased pommitama tempoga üks värav minutis. Kümne minutiga oli vahe juba kahekohaline, kui Tallinn juhtis 13:2.

Veerandtunnise mängu järel leidsid väravasoone üles tartlasedki, ent vaheajaks juhtis kodumeeskond 28:12. Hävitustöö jätkus teiselgi poolajal ning lõpuvile kõlades olid HC Tallinna võidunumbrid 57:21! Kõik tosin väljakumängijat said võitjate ridades käe valgeks. Rauno Aus viskas 12, Enrico Anton kaheksa ja Marek Karu seitse väravat. Tartlaste poolel jäi Mihkel Keldoja ja Gerrit Obergi arvele kuus tabamust.

Eesti karikavõistluste veerandfinaalide kordusmängud:

14.11. 19:00 Viljandi Spordikool – Põlva Serviti (avamäng 15:41)

15.11. 19:00 HC Viimsi/Tööriistamarket – Viljandi HC (21:24)

18.11. 12:30 Tartu Ülikool – HC Tallinn (21:57)

18.11. 14:00 SK Tapa – Põlva/Arcwood (30:32)