Mängus raskelt jalga vigastanud Ardo Puna viskas Serviti parimana 7 väravat. Kristjan Muuga lisas 4 ning Andreas Rikken, Raiko Rudissaar, Henri Sillaste ja Henri Hiiend 3 väravat. Viljandi parimad olid Karl Toom 5 ja Kristo Voika 4 väravaga.

Serviti peatreener Kalmer Musting rõõmustas, et meeskond oli finaalseeria avalahinguks hästi valmis ja suutis oma kogemuse maksma panna. "Rõhusime meeskondlikule tööle nii kaitses kui ka rünnakul ja see toimis. Teisel poolajal rünnak küll pisut lagunes, aga edu oli ikkagi pidevalt suhteliselt turvaline."

Mustingu võidurõõmu rikkus meeskonna liidri Ardo Puna vigastus. "Füsioterapeut vaatas ta esimese hooga üle ja ütles, et nii ja naa teema. Ühest küljest ta jala peale väga toetada ei saa, aga teisest küljest ütles füsioterapeut, et esimeste testide põhjal äkki ikka nii suure pauguga tegemist pole," rääkis Musting. "Aga hetkel ma kahtlen ikka väga, kas ta reedeks mängukõlbulikuks saab. Seda kõike näitab aeg ja praegu pole mõtet rohkem spekuleerida."

Viljandi peatreener Marko Koks ütles, et mulkide mängu pärssis finaalipinge. "Meil polnud võistkonda platsil. Oli tunda finaalihirmu ja närvilisust, mille pealt vajusid ära rünnakulahendused ja puudus koostöö," rääkis Koks. "Teisel poolajal saime oma kaitse tööle, aga esimesel poolajal jäime Põlva kaitsega selgelt hätta ja isegi, kui kaitsest läbi tungisime, jäime väravavaht Eston Varuskiga hätta. Selle pealt said nad palju kiirrünnakuid ja lihtsaid väravaid."

Koks lootis, et reedeseks kodumänguks õnnestub pinge maha raputada. "Tahaks loota, et see mäng tõi meid maa peale tagasi ja suudame siit õiged järeldused teha. Meil ei ole ju tegelikult enam kaotada midagi. Oleme finaalis ja siit edasi on ainult võita."

Kolme võiduni mängitav finaalseeria jätkub reedel, 6. mail kell 19.00 Viljandi Spordihoones.

Kolmapäeval tehakse algust kahe võiduni mängitava pronksiseeriaga, kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrustab Viimsi/Tööriistamarketit.