Kaks ülelaheriikide meistermeeskonda polnud pärast mullust Balti liiga finaali kordagi kohtunud. Toona Põlvas toimunud mängu võitis Cocks 26:23. Reede õhtul alustati Mesikäpa hallis vägagi luuravalt, mängiti pikki rünnakuid ja mõlemad meeskonnad tegutsesid kaitses hästi. Henri Hiiend avas mänguskoori, ent peagi pääsesid ette külalised.

Kaitsetöö tõhususest räägib tõsiasi, et veerandtunnise mängu järel oli seis vaid 3:5. Kaks minutit hiljem kasvatas Teemu Tamminen Cocksi edu aga juba 7:3 peale, kuid siis sai mängumootori käima Servitigi. Järgnesid väravad Henri Sillastelt ja Stanislav Holodjukilt ning kaks suurepärast tõrjet Eston Varuskilt.

Serviti 5:0 vahespurdile pani punkti Holodjuk, viies võõrustajad 22. minutil 8:7 juhtima! Cocksil olid vastused olemas nelja järjestikuse tabamuse näol, kuid Serviti tihendas kaitset. Rünnakul leiti lahendused Martin Grištsuki ja Anatoli Tšezlovi väravate läbi ning avapoolaja viimasel rünnakul tegi Alfred Timmo tabamus seisuks 12:13.

Teine pooltund algas nagu esimenegi – väravad olid suureks defitsiitiks, kuniks Tšezlov 34. minutil mänguseisu viigistas. Cocks sai uuesti ette, ent Serviti kasutas osavalt ääremängijate joonele lõikamisi, kust nii Sillaste kui Kristjan Muuga tabasid ja Eesti meister sai uuesti juhtima 16:15.

Serviti peatreener Kalmer Musting tõi väravavahi asemele seitsmenda väljakumängija ning taktika toimis, sest 44. minutil viis Timmo põlvalased esmakordselt kahe väravaga ette – 18:16. Paremäär Roni Syrjälä lülitus hästi ning aitas kolme tabamusega omakorda Cocksi 20:19 eduseisu.

Varuski tõrjed ja hea kaitse panid aluse 4:0 vahespurdile, mille lõpetuseks tegi Timmo 23:20. Väga pingelised lõpuminutid mängis Serviti hoolimata vähemusse jäämisest väga hästi ja sai 25:24 võidu! Holodjuk viskas Serviti kasuks seitse, Timmo viis ja Sillaste neli väravat.

"Sitke mängu tegime! Väga tugev kaitse oli täna võtmesõnaks, nagu ka mängudistsipliini hoidmine, mis on tänavu tihti probleemiks olnud. Tehnilist praaki tegime vähe ja õigeaegsed taktikalised muudatused toimisid. Ja eks üheväravalise võidu puhul on alati mängus ka õnnefaktor," kommenteeris Musting.

Tabeliseis A-tugevusgrupis muutus tihedamaks ja tiitlikaitsja Cocksi olukord hooaja kolmanda kaotuse järel keerulisemaks. Zaporožje ZTR-il on 12, Minski SKA-l 11, Klaipeda Dragunasel 9, Servitil 8 ning Cocksil 4 punkti. Dragunasel on üks ja Soome klubil kolm kohtumist varuks. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper jätkab punktita.

Eesti klubide viimased mängud Balti liiga põhiturniiril:

23.02. 16:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Serviti (Kehras)

23.02. 17:00 Vilniuse VHC Šviesa – Viljandi HC (Vilniuses)

23.02. 17:00 Kaunase Granitas-Karys – HC Tallinn (Kaunases)

24.02. 14:00 Vilniuse VHC Šviesa – HC Tallinn (Vilniuses)

24.02. 14:00 Kaunase Granitas-Karys – Viljandi HC (Kaunases)

24.02. 16:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Klaipeda Dragunas (Kehras)

24.02. 19:00 Riihimäe Cocks – Põlva Serviti (Viimsis)