Korraldajaklubi Serviti pole kodust turniiri võitnud 2011. aastast ja alustas tänavust finaali hästi, juhtides avapoolaja keskel 7:4 ja 8:6. Saabus aga mõõn ja piiterlased võitsid viimased tosin minutit 9:2 ning olid vaheajaks ees 15:10.

Musting: "Euromängude eel oli turniir väga kasulik!"

Serviti alla ei andnud ja ehkki Peterburi tiim juhtis teise poolaja algul 17:11, võideldi välja viigiseis 18:18. Kohtumise viimane veerandtund möödus võrdses heitluses, ehkki võõrustajad kordagi juhtima ei pääsenud. Pisut enam kui minut enne lõppu tuli Raiko Rudissaare karistusviskest viik 25:25. Viimane sõna jäi siiski külalistele ning Viktor Babkini täpne vise kindlustas võidu Peterburi HC-le.

Henri Sillaste viskas Serviti kasuks 5, Carl-Eric Uibo ja Roman Aizatullov 4, Rudissaar, Kristjan Muuga ja Hendrik Varul 3, Siivo Sokk 2 ning Henri Hiiend 1 värava. Vastaste ja mängu parimana sai Venemaa MM-koondislane Dmitri Kisseljov kirja 6 tabamust.

"Selle hooaja esimene mäng, kus veidi enam pinget ja korralikult publikut kaasa elamas," sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Tahtsin erinevaid mängijaid proovida ja avapoolaja lõpul lõikasime sellega näppu. Realiseerimisega jäime eriti tõsiselt hätta. Õnneks teisel poolajal saime järgi ja mängisime kohati vägagi hästi, ent võiduks siiski ei piisanud."

Juba järgmisel laupäeval alustab Serviti euromängudega ja Mustingu sõnul näitas Põlva turniir ära paljugi, nii hea kui halva poolelt. "Oleme endiselt ebastabiilsed ja tagaliinis tahaks näha mõnd liidrit esile tõusmas. Samas oleme viimase paari nädalaga saanud hästi toimima meeskondliku kaitse ja võitlusvaimgi on kõrgel tasemel," hindas Musting.

Pronks läks soomlastele, Põlva noored said 8. koha

Teine turniiril osalenud Eesti klubi ehk peamiselt noortest palluritest koosnev Põlva Coop näitas kohamängus jälle head võitlusvaimu kui 4-5-väravalise kaotusseisu 40. minutiks 16:16 viigiks võitles. Lõpus oli lätlaste Ludza SK Latgolsil siiski püssirohtu rohkem ja lõunanaabrid said 24:21 (14:11) võidu ja sellega ka 7. koha. Coopi parimana jäi Tõnis Kase arvele 5 väravat.

5.-6. koha mängus üllatas Vilniuse VHC Šviesa kaasmaalasi, valitsevat Leedu meistrit Klaipeda Dragunast 34:33 (14:18). Sealjuures oli Šviesa teisel poolajal seitsme ja veel kolm minutit enne lõppu kolme väravaga taga!

Pronksimängus alistas soomlaste Grankulla IFK mängujärgse karistusvisete seeria järel Valgevene tippklubi Minski SKA reservmeeskonna tulemusega 35:32 (15:15, 31:31). Turniiri parima individuaalse etteaste tegi siin minsklaste Julian Girik, visates koguni 18 väravat! Kokku jäi Giriki arvele nelja kohtumisega 49 tabamust.

Põlva Cup 2017 lõplik paremusjärjestus: 1. Peterburi HC, 2. Põlva Serviti, 3. Grankulla IFK, 4. Minski SKA, 5. Vilniuse VHC Šviesa, 6. Klaipeda Dragunas, 7. Ludza SK Latgols, 8. Põlva Coop.