Eesti meister Serviti alustas septembris Balti liigat kahe väga valusa kaotusega kodusaalis, sest ühe väravaga jäädi kahel korral alla Riihimäe Cocksile (27:28 ja 28:29). Nüüd tulevad külla ülejäänud kaks B-alagruppi täiseduga alustanud meeskonda ehk Läti meister Dobele Tenax ja leedukate Kaunase Granitas-Gaja-Karys. Avavoorudes said mõlemad meeskonnad ühe väravaga jagu tugevast Bresti HC Meškovist ning alistasid kindlalt Minski HC Vitjazi.

Kuue päevaga neli mängu

Serviti jaoks on tegu tõeliselt mänguderohke nädalaga, sest kuue päeva jooksul peetakse neli kohtumist. Teisipäeval alistati Eesti karikasarjas Tartu Ülikool/Glassdrive 54:24 ning neljapäeval külastatakse liigamängus HC Viimsit. "Pole lihtne nädal, aga mingeid lisapingeid me sellest ei võta. Järgmisel nädalal on see eest vaid üks mäng Audentese SK-ga," sõnas põlvalaste peatreener Kalmer Musting.

"Saime terve meeskonna lõpuks esmaspäeval kokku ja tegime selle nädala ainsa treeningu," tunnistas Musting. "Koondiste paus oli aga ses mõttes kasulik, et ülejäänud tiim sai kosuda ning usun, et oleme päris heas seisus. Hendrik Varul ja Carl-Eric Uibo on põlvehädadega väljas, ent kõik ülejäänud kenasti rivis ja loodetavasti heas hoos."

Serviti vajab hädasti punkte tabelisse ja nende järele Mustingu sõnul ka minnakse. "Tulevad rasked mängud ja vastastest ei tea me suurt midagi. Pole ei Granitase ega Tenaxiga juba mitu hooaega kokku puutunud, aga tähtsam ongi keskenduda oma meeskonna tegemistele. Küll siis mängu käigus jõuame vastaseid analüüsida ja vastavalt sellele otsuseid teha," ei muretse Musting tundmatusse kohta vette hüppamise pärast.

Läti meister kaotas liidri

Põlva meeskonna vastastest on eriti heas hoos Läti mullune meister. Lisaks kahele Balti liiga võidule on Tenaxil hetkel koduliiga tabelis kaheksa võitu kaheksast võimalikust. Teisipäeval alistati MSG/LAT-98 koguni 40:19, kusjuures Läti koondislane Toms Lielais viskas 14 väravat. "Tulemused on meil jah seni head, aga Läti koondise mängult Ukraina vastu naases meie liider Oskars Arajs raske põlvevigastusega," kurtis Tenaxi president Ivars Zarinš.

Suvel järjekordselt koosseisu uuendanud Granitas Leedu meistrivõistlustel nii hästi ei esine. Kuuest voorust kogutud 8 punktiga ollakse tabelis alles kolmandad. Kolmapäeval saadi võõrsil jagu HC Utenast 32:28. "Meil jätkub eksperiment ehk üritame suure noorenduskuuri abil uuele tasemel jõuda," selgitas klubi juht Algis Mikučionis. "Eesti-reisilt midagi suurt meil vist oodata pole, kui saame kahest mängust punktigi, on juba hästi."

Kokku peetakse sel nädalavahetusel Balti liigas 9 kohtumist ning Eesti käsipallisõbrad saavad tippsporti näha lisaks Põlvale ka Kehras, kus peab oma "kodumänge" Riihimäe Cocks. Soome meister kohtub samade vastastega, kellega Servitigi ehk siis laupäeval Tenaxiga ja pühapäeval Granitasega. B-alagrupis peetakse üks mäng ka kahe Valgevene klubi vahel kui Minskis lähevad vastamisi Vitjaz ja Meškov.

Balti Liiga mängud sel nädalavahetusel:

14. november:

15:30 Riia Celtnieks – Minski SKA (Ulbrokas)
16:30 Riihimäe Cocks – Dobele Tenax (Kehras)
18:00 Põlva Serviti – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Põlvas)
18:00 HK Ogre/Miandum – Klaipeda Dragunas (Ogres)

15. november:

13:00 Riihimäe Cocks – Kaunase Granitas-Gaja-Karys (Kehras)
16:00 Minski HC Vitjaz – Bresti HC Meškov (Minskis)
17:00 Põlva Serviti – Dobele Tenax (Põlvas)
18:00 HK Ogre/Miandum – Minski SKA (Ogres)
18:00 Riia Celtnieks – Klaipeda Dragunas (Salaspilsis)