Avakohtumine Klaipedas lõppes 27:27 viigiga ja võrdsete tiimide mäng toimus laupäevalgi Mesikäpa hallis. Kolmeminutilise väravateta alguse järel 0:2 taha jäänud Serviti tegi võimsa spurdi, viskas seitse vastuseta väravat, ent suutis järgmise 20 minutiga lisada vaid neli ning kaotas poolaja 11:12.

"Algul läks kõik hästi toimima, meeskondlik kaitse pidas nagu plaanitud, viskasime mitmeid väravaid kiirrünnakutest," selgitas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Mingi hetk aga hakkasime hirmus palju pallikaotusi ja muud tehnilist praaki tegema, õnneks ei suutnud vastane seda täielikult ära kasutada, ehkki sai ühega ette."

Teisel pooltunnil olid mõlemad meeskonnad vaheldumisi peal aga tosin minutit enne lõppu lipsas Serviti 23:21 ette ja enam edu käest ei andnud. Hoolimata pidevast vähemuses mängimisest viimastel minutitel sai Eesti meisterklubi 28:25 võidu ja koha finaalnelikusse.

Serviti ja kogu kohtumise parimana viskas Henri Sillaste 9 väravat. Kristjan Muuga, Raiko Rudissaar ja Henri Hiiend lisasid 4, Mario Karuse 3, Ardo Puna 2 ning Hendrik Varul ja Sergei Ljubtšenko 1 tabamuse. Dragunase ridades oli täpseim ukrainlasest leegionär Igor Kopišinski 7 väravaga.

"Teine poolaeg oli väga võrdne ja usun, et mängu kallutas meie kasuks väravavahtide vahetus," sõnas Musting. "Tõin Eston Varuski asemele Denis Lõokese ja viimane tegi otsustavatel hetkedel vähemuses mängides võimsaid tõrjeid. Eriti kui ta kolm korda peatas vastaste parima Kopišinski."

Serviti pidi hakkama saama ilma vigastatud Carl-Eric Uibo, Andrei Ternovõi ja Roman Aizatullovita ning ka Ardo Puna oli sunnitud teisel poolajal platsilt lahkuma. "Meel on hea, aga read on tõesti hõredad," tunnistas Musting. "Õnneks võitles kogu meeskond hästi ja täis saal publikut toetas meeletult, nii et saime väga tähtsa võidu ja pääsu Final Fouri!"

Balti liiga finaalturniir peetakse 16. ja 17. aprillil. Toimumiskoht selgub peagi, ent poolfinaalis läheb Serviti kokku viimase kolme aasta võitja Minski SKA-ga. Teine finalist selgub paarist Riihimäe Cocks – Kaunase Granitas-Gaja-Karys.