Põlvalased tõusid oma alagrupis parema väravate vahe toel teisele astmele, vaid täiseduga jätkav Riihimäe Cocks on Eesti meistrist eespool.

Serviti sai kenasti algusest peale minema ja kui avapoolaeg võideti viieväravalise vahega, siis teisel pooltunnil lisati gaasi ja mindi lõplikult lõunanaabritel eest. Lõpuvile kõlades olid tablool numbrid 41:27. Väravad jagunesid mängijate vahel sel korral küllalt ühtlaselt ning platsil käinud tosinast väljakumängijast said käe valgeks 11.

Täpseim oli täna Kristjan Muuga 7 väravaga. Raiko Rudissaar lisas 6, Andreas Rikken 5, Ardo Puna, Henri Sillaste ja Mario Karuse 4, Roman Aizatullov ja Siivo Sokk 3, Henri Hiiend ja Andrei Ternovõi 2 ning Tõnu Jõks 1 tabamuse. Lätlaste parim oli täna Toms Lielais 6 väravaga.

"Pean tunnistama, et mängisime kogu nädalavahetuse hästi – ilusat ja kiiret käsipalli," kommenteeris Serviti peatreener Kalmer Musting. "Granitase vastu lasime vastased korraks mängu tagasi, aga täna Dobelega tegime kõik teise poolaja esimese 10-15 minutiga selgeks."

"Rünnakul tegutsesime väga edukalt, realiseerisime momente hea protsendiga ning lisaks toimis ka aktiivne kaitse," oli Musting meeskonna üle uhke. "Edu tõi kindlasti meeskondlik mäng, ent oli ka mitmeid individuaalseid õnnestujaid nagu Ardo Puna eile või Kristjan Muuga mõlemal päeval, aga ka Raiko Rudissaar ja Andreas Rikken."

Serviti mängib B-alagrupis, kus pärast nädalavahetust on ainuliidriks Cocks. Pühapäeval mängis Soome käsipalli valitseja "kodusaalis" Kehras ja alistas Kaunase Granitas-Gaja-Karysi 31:25 (13:11). Minskis kohtusid kaks Valgevene klubi ja hoolimata üllatavalt kõvast Minski HC Vitjazi vastupanust sai 27:22 (12:14) võidu Bresti HC Meškov.

Cocksil on tabelis täisedu ehk 8 punkti. Järgnevad Serviti, Granitas ja Tenax 4 punktiga (kõigil 4 mängust). Meškovil on 2 ja Vitjazil 0 punkti (mõl. 3 mängust). Serviti põhipommitaja Ardo Puna on kogu Balti liiga parim snaiper 34 väravaga. "Eks siin grupis käib pigem võitlus teisele kohale, Cocksi püüdmine ei tundu tõenäoline," arvas Musting tabeliseisu analüüsides.

A-alagrupis, kuhu kuuluvad ka HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viljandi HC, peeti pühapäeval kaks kohtumist. Tiitlikaitsja Minski SKA sai Läti-turneel teise võidu, alistades HK Ogre/Miandumi 48:22 (26:10) ning Balti liiga hooaja esimene viik registreeriti Riia Celtnieksi kodumängus Klaipeda Dragunasega, mis lõppes 23:23 (11:14).

SKA tõusis uueks A-alagrupi liidriks 6 punktiga 4-st mängust. Tabel näib hetkel siiski ebaühtlane, kuna meeskondadel on erinev arv mänge peetud. SKA-le järgnevad Dragunas 5 (4), HC Kehra, Viljandi HC ja HK Ogre/Miandum 2 (Eesti klubidel vaid 2, Ogrel 3 kohtumist) ning Celtnieks 1 (3) punktiga.

Balti liiga jätkub juba vähem kui kuu aja pärast, kui 12. ja 13. detsembril peetakse kokku 11 kohtumist. Võistlustules on siis juba kõik kolm Eesti esindajat. Kehra ja Viljandi võõrustavad kaht Läti klubi ehk Ogre/Miandumit ja Celtnieksi. Servitil on ees kohtumised Valgevene tiimide Vitjazi ja Meškoviga.