Luksemburg - Eesti 25:23 (10:10)

Eesti: Mait Patrail 6, Kristjan Muuga 5, Mikk Pinnonen 2, Martin Johannson 2,
Raido Peedomaa 2, Valdar Noodla 2, Sten Toomla 2, Marius Lepp 1, Marius Aleksejev 1,
Denis Lõokene, Jaan Kauge, Siivo Sokk, Dener Jaanimaa, Mario Karuse, Risto Lepp.

Kuna Eesti vastasteks 2011. aasta MM-valikturniiril on 14. ja 15. jaanuaril Hasseltis Belgia ning Holland, siis koondise peatreener Kalmer Musting Luksemburgis kõiki kaarte ei ava, seisis alaliidu 3. jaanuari pressiteates. „Kindlasti tulevad Belgia ja Hollandi koondiste esindajad meid sinna filmima," ennustas Musting. „Seetõttu me oma peamisi liikumisi seal ei tee. Kohtumised on aga meile ikkagi olulised. Sõidame Luksemburgi 17 mehega, et igal positsioonil katsetada erinevaid variante."

Mustingu sõnul pidid eestlased kontrollkohtumisteks valima Belgia ja Hollandi naabri Luksemburgi, sest suurriikidel olid plaanid ammu tehtud. „Me otsisime kogu septembri ja oktoobri endale vastaseid. Karm reaalsus on aga see, et tugevad meeskonnad ja naabrid mängivad omavahel ning meil pole häid sparringupartnereid kerge leida," selgitas Musting.

„Näiteks Leedu kohtub Valgevenega ja Ukraina Poolaga. Meil on paraku seis keerulisem. Soome on tasemelt alla liikumas ja lätlastel polnud sügisel plaane paika pandud. Algul leppisime Soomega kokku kaks mängu, sest neilgi pole vastaseid kuskilt võtta. Lõpuks ärkasid ka lätlased üles ja nii loovutasime ühe enda matši Soomega neile. Seetõttu oli meil kerge mängupaiga suhtes oma tahtmist peale suruda. Kohtume mõlema vastasega Põlvas, kus valmistume MM-valikturniiriks. Ka Läti ja Soome mängivad omavahel Põlvas."

Viimased kontrollmängud:

09.01. (kell 19.00) kontrollmäng Põlvas Eesti - Soome
11.01. (kell 17.00) kontrollmäng Põlvas Läti - Eesti