Mullu sügisel teenis Mella naiskond karikavõistlustelt hõbemedalid, kui turniirisüsteemis peetud võistlustel jäädi alla vaid Reval-Sport/Padisele. Samamoodi jätkati sel aastal Eesti
meistrivõistlustel: kõik ülejäänud vastased alistati ja paremust tuli tunnistada vaid Padise naiste poolt.

Põhiturniiri teine koht andis Mella võistkonnale koha finaalseerias, kus avamäng viigistati Padisega 29:29. Hooajale tagasi vaadates ütles Mella peatreener Ella Kungurtseva, et leida võib nii positiivset kui negatiivset. „Mängupildiga võib rahule jääda, aga treener näeb ju kogu aeg nii mängijate kui enda vigu ehk neid kohti, kus tuleks veel tööd teha,“ selgitas Kungurtseva. „Treener ei saa kõigega rahul olla.“

Ta tõi näitena põhiturniiri mängud Põlva naiskonna vastu. Kui võõrsil mängides teenis Mella veenva 36:26 võidu, siis põhiturniiri viimases kohtumises Tallinnas olid võidunumbrid Põlva vastu 28:24. „Mõlemas mängus mängisid samad A-klassi tüdrukud ja Põlvas oli väga hea mäng, aga siin Tallinnas hoopis teine,“ andis Kungurtseva mõista, et noorte mängijate tase võib suuresti kõikuda. Mella peatreener lisas, et ta tahaks oma hoolealuste mängus näha rohkem jõulist mängu ja julgust.

Tiimi komplekteerimisega Mella naiskonnal selleks hooajaks probleeme polnud. Kungurtseva kinnitas, et võrreldes eelmise aastaga jätkasid samad mängijad ja neil kõigil oli selleks rohkelt tahtmist. Probleemne on aga olnud hoopis see, et paljud mängijad käivad tööl või õpivad, mistõttu on keeruline paika panna mängude graafikut või seda vajadusel muuta.

Pikale hooajale tagasi vaadates nentis Mella peatreener, et noored tüdrukud on kevadeks juba väsinud. Samas ei ole selle probleemi põhjuseks meistriliiga tase, vaid hoopis noorteklassid. „Näen, et noored on praeguseks väsinud, aga mitte seepärast, et meistriliigas oleks mängutempo liiga kiire,“ selgitas Kungurtseva. „Eestis ei ole sellist asja, et kõrgliigas oleks kiirused liiga suured. Käisin Venemaal ja nägin, kuidas seal mängitakse noorteklassides – see on hoopis teine mäng. Aga mängijate väsimuse põhjuseks on palju mänge, sest tüdrukud teevad kaasa ka noorteklassides ja sealgi on palju mänge,“ lisas Kungurtseva.

Noormängijatest rääkides sõnas Mella peatreener, et mõnede tüdrukute esitustega kõrgliigas võib rohkem rahule jääda kui teistega. Kogemusi hankisid aga kõik sel hooajal ja seda tuleb kiita. „Panime mõned tüdrukud mängima nende jaoks uuetele positsioonidele ja nad said hakkama,“ rääkis Kungurtseva.

Eesti meistrivõistlustel ootab Mellat ees veel üks mäng ehk finaalseeria teine kohtumine. Enne seeria algust sõnas Kungurtseva, et kui kogemused ja vanus räägivad Padise kasuks, siis tema hoolealuste poolt räägib suur motivatsioon. „Loomulikult tahab Padise ka võita, aga meil on väga noored tüdrukud, kes väga-väga tahavad naiste kõrgliiga kuldset medalit võita,“ ütles Kungurtseva.

Samas lisas Mella peatreener, et teatud tingimustel jääks ta rahule ka hõbemedalitega. „On selline ütlus, et mõni kaotus on võrdne võiduga,“ rääkis Kungurtseva. „Kui tüdrukud on platsil lihtsalt selleks, et seal olla, siis ma ei jää rahule. Kui nad aga võitlevad lõpuni ega anna alla, siis ma olen ka teise kohaga rahul,“ sõnas Mella peatreener lõpetuseks.