Laupäevastes poolfinaalides kohtub põhiturniiri parim Põlva Serviti soomlaste Riihimäe Cocksiga ning korraldajaklubi HC Kehra/Horizon Pulp&Paper mulluse võitja Minski SKA-ga.

Kümnevoorulisel põhiturniiril ei jäänud ükski meeskond kaotuseta ja tiitlikaitsja SKA loovutas mulluse esikoha võrdsete punktide (15) juures Servitile, kel oli omavahelistes mängudes parem väravate vahe. Kehralased lõpetasid 12 punktiga kolmandal kohal ning 9 silma kogunud Cocks edestas Bresti HC Meškovi vaid ühe punktiga.

Serviti seab miinimumeesmärgiks finaalipääsu

Põlva Serviti alistas Cocksi põhiturniiril kodusaalis 26:22, ent jäi võõrsil 23:29 alla. Kahe klubi vastasseisud on alati põnevust pakkunud ja nii on viimase nelja hooaja omavaheliste kohtumiste saldo võrdne – mõlemal neli võitu ühe viigi juures. "Meie lahingud on alati tasavägised," kinnitas ka Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Tänavu saime kodus võidu, ent Cocks oli siin mitme vigastatud põhimeheta, kes tänaseks juba rivis tagasi," lisas Musting. "Vastane on hästi komplekteeritud ja tugevasti treenitud meeskond, kelle puhul ongi ehk oluline kui heasse vormi on vigastuspausilt naasnud mehed tõusnud. Meil endil traumadega probleeme pole, aga mingi viirushaigus on paari meest räsinud."

Serviti on viimasel neljal hooajal saanud kolm korda hõbeda ja korra pronksi, ent Balti Liiga võitu pole pärast 2010. aastat maitsnud. "Meie esmane eesmärk on kindlasti finaalipääs ja me võtame seda turniiri väga tõsiselt," teatas Musting. "Küll peame pühapäeval arvestama ka tõsiasjaga, et kaks päeva hiljem algam Eesti liiga poolfinaalseeria Viljandi HC vastu."

Musting tegi ka veidi ootamatu käigu: "Andsime siin pühade ajal poistele mitu päeva puhkust, mis ilmselt eristab meid veidi teiste klubide ettevalmistusest." Põlvalaste poolfinaalivastane Cocks oli ainus finaalneliku klubi, kes sel nädalal juba korra mänginud, nimelt alistati kolmapäeval Soome liiga poolfinaalseeria avamängus kindlalt 35:21 Vantaa Atlas.

Jüri Lepp on mõõdukalt optimistlik

Kui viimati toimus Balti Liiga finaalturniir Kehras, sai kodumeeskond turniirivõidu, alistades finaalis Serviti 25:22. "2012. aastal polnud osalejate seas Minski SKA-d," naeris HC Kehra peatreener Jüri Lepp. "Sellegipoolest oleme mõõdukalt optimistlikud, SKA pole päris sama tugev kui mullu ja nägin ju oma silmaga tänavu, kuidas Serviti neist jagu sai."

Põhiturniiril kehralased Valgevene klubi alistada ei suutnud – võõrsil kaotati 26:36 ja kodus 26:30. "Heal päeval võime neid võita," kinnitas Lepp. "Mullusega võrreldes on meil pikem pink, hetkel on ka ses mõttes hea seis, et kõik vigastatud on tervenenud ja ilmselt saame nädalavahetusele vastu minna täiskoosseisus."

2012. aastal Kehras toimunud finaalturniiri ajal oli saal pilgeni rahvast täis ja sama loodab Lepp ka tänavu. "Eeldan, et tribüüne ei täida vaid Kehra poolehoidjad, vaid kohale saabub ka rohkelt fänne nii Põlvast kui Riihimäelt. Kolm aastat tagasi oli saalis võimas atmosfäär ja oleks tore kui sama korduks," ootab Lepp spordisõpru nädalavahetusel Kehrasse.

Balti Liiga finaalturniir Kehras:

11. aprill 16.00 Minski SKA – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

11. aprill 18.15 Põlva Serviti – Riihimäe Cocks

12. aprill 13.00 Pronksimäng

12. aprill 15.15 Finaal