Kohtumine Viimsis kulges täpselt nii nagu ülioluline ja eeldatavalt võrdne mäng peabki välja nägema – esimese 22 minuti jooksul ei saanud kumbki meeskond enamat kui minimaalset edu! Protokolli märgiti kõik võimalikud viiginumbrid kuni seisuni 9:9. Siis tabas Aleksander Oganezov kodumeeskonna poolel kolme minuti jooksul kahel korral, viies Viimsi 11:9 ette.

Lisaks jäi Viljandi kahe mehega vähemusse, ent kannatas raske hetke suurepäraselt ära ning Andrei Hapal ja Mark Lõpp seadsid tabloole ritta neli ühte. Andre Sild viis Viimsi uuesti juhtima, ent hetk hiljem eemaldati Kert Liinat ja Sergei Rodjukovi täpne karistusvise tegi avapoolaja pingelisele heitlusele kohaselt lõppseisuks 12:12 viigi.

Pärast vaheaega asusid võõrustajad kolmel korral eduseisu, kuid mulkidel oli viigivärav ikka võtta. 41. minutiks viisid aga Kristjan Kooviti ja Simon Drõgini tabamused Viljandi esmakordselt kahega juhtima – 17:15. Ei olnud sedagi "suurt" edu kauaks, sest Martin Adamson ja Mihkel Vaher seadsid uuesti jalule viigi.

Taavi Tilgre viis Viimsi ettegi, kuid Drõgin vastas kahe väravaga ja Hapal suurendas vahet 20:18-le. Avakohtumise 21:24 kaotanud viimsilastel oli vaja vähemalt kolmeväravalist võitu, ent skoorimisega jäädi hätta, kui vahepeal visati tosina minutiga vaid üks värav. Viljandi 23:19 eduseisul alustas Viimsi aga võimsat lõpuspurti – kaks tabamust Rail Agenilt, üks Tilgrelt ja viigivärav Agenilt!

Lõppsõna jäi siiski Drõginile ning Viljandi võttis 24:23 võidu. Rodjukov viskas seitse, Drõgin kuus ja Hapal neli väravat võitjate kasuks, Tilgre ja Vaher tabasid kaotajate poolel samuti neli korda. Ülejäänud kaks veerandfinaali peetakse pühapäeval Tartus ja Tapal ning ülikoolilinnas toimub ka karikavõistluste poolfinaalide loosimine.

Viimased kaks karikavõistluste veerandfinaalide kordusmängu:

18.11. 12:30 Tartu Ülikool – HC Tallinn (avamäng 21:57)

18.11. 14:00 SK Tapa – Põlva/Arcwood (30:32)