Venemaa hooaja avamänguks oli kohtumine superkarikale, kus meister ja karikavõitja HC Tšehhovskije Medvedi läks vastamisi karikafinalist Moskva CSKA-ga. Jaanimaa alustas algkoosseisus ja edukalt, teenides esmalt meeskonnale karistusviske ning aidates siis filigraanse sööduga CSKA 3:2 ette.

Klubi "näpukas" jättis Jaanimaa euromängult eemale

Moskvalased ei andnud juhtohje käest ning 36. minutil kasvatati edu juba 19:15 peale. Kolm minutit hiljem juhiti 21:17, kuid siis jäi CSKA koguni 14 minutiks "kuivale" ja suursoosik võttis oma. Tšehhovi "karud" said 27:24 võidu, Jaanimaa kordagi viskele ei läinud, ent andis kolm resultatiivset söötu.

"Kohtumine oli meie kontrolli all, kuid siis hakati tegema kiirustatud otsuseid ja eksima lubamatult. Tundus, et kohati olime kaitses ülemotiveeritud ja osadel ei pidanud närvid vastu. Rünnakul jätsime kasutamata ülihead väravavõimalused ja lisaks eksisime kahel karistusviskel," kirjeldas Jaanimaa kaotuse põhjuseid.

Laupäeval sõitis CSKA rahutu naaberriigi pealinna Minskisse, kus vahetult enne mängu selgus, et Jaanimaa ja kaks meeskonnakaaslast osaleda ei saa. "COVID-19 testi tulemused ei jõudnud meie kolme puhul klubi süül õigeaegselt kohale ning ehkki need olid negatiivsed, platsile meid ei lubatud," teadis eestlane põhjuseid.

"Väga kahju. Lausa pahane olen, sest tahtsin väga eurosarjas kaasa teha. Pikk ja raske hooaja ettevalmistus koos sõprusmängudega läks suvel hästi ning ootasin neid mänge. Õnneks meeskond võitles kõvasti ja korduskohtumise eel on kõik lahtine," sõnas Jaanimaa.

Tugevuselt teise eurosarja ehk EHF Euroopa liiga avaringis oli CSKA suure osa mänguajast Minski SKA vastu tagaajaja osas, kuid suutis kümme sekundit enne lõppu jõuda 25:25 viigini. Korduskohtumine peetakse 6. septembril Moskvas.

Kuus pallurit vahetas klubi, viimasena leidis uue tööandja Bramanis

Eestlasi mängib alanud hooajal veel Soomes, Rootsis, Saksamaal, Luksemburgis, Tšehhimaal, Rumeenias, Prantsusmaal ja Hollandis, kuid mujal pole mängud alanud. Kuus eelmiselgi hooajal välismaal leiba teeninud meie pallurit vahetas suvel klubi, kaks neist siirdusid mängima uude riiki.

Saksamaal sai Mait Patraili uueks koduklubiks Rhein-Neckar Löwen ning Karl Roosna siirdus 1. VfL Potsdami ridadesse. Rootsi kõrgliigatiim HK Varberg sai uueks tööandjaks nii Karl Toomile kui Armi Pärdile ning Kristo Voika liitus Helsingi IFK-ga. Viimasena vahetas klubi Jesper Bruno Bramanis, kes jätkab Hollandis, kuid kannab algaval hooajal HV Havase särki.

"Otsus Havasega liituda tuli sujuvalt. Veebruaris otsustasin, et ma Volendamis enam õnnelik ei ole. Nad küll pakkusid uut lepingut, aga tahtsin vahetust. Augustis olid valikus veel Aalsmeer ja Houten, ent pärast esimest trenni Havases ja tingimusi, mis nad pakkusid, ei hakanud teiste poole vaatamagi," kirjeldas Bramanis lepingusündi Hollandi kõrgliigatiimiga.