Vigastustest räsitud HC Tallinn võttis värske peatreeneri Risto Lepa debüütmänguks Tapale kaasa vaid kaheksa väljakumängijat, samas kui kodumeeskond pani välja täiskoosseisu oma kasvandikke. Tapalased alustasid võimsalt – Aleksander Oganezov, Marten Saar ja Ivary Volkov viisid meeskonna nelja minutiga 3:0 juhtima.

Tallinn oli raskustes Mikola Naumi värava lahtimuukimisega ja pidi hooaja avaväravat ootama üle seitsme minuti. Tervikuna kulges mäng vigaderohkelt, mõlemad tiimid patustasid pallikaotuste ja valesöötudega. 13. minutil tuli Tapa suurim eduseis, kui selleks hooajaks kasvatajaklubisse naasnud Oganezov tegi 5:1.

Visalt, aga siiski hakkasid pealinlased vahet kinni nõeluma. Vahepeal hoiti Tapat kuus minutit väravata ning Rauno Ausi kiirrünnakust tuli 6:5. Uuesti said võõrustajad kolmega eest, kuid ei leidnud rohtu Tallinna kiiretele vasturünnakutele. Marko Slastinovski tabamus viimasel minutil tõi poolajavileks tabloole viigi 9:9.

Teise pooltunni algus kujunes väga ühepoolseks, Tallinn viskas neli vastuseta väravat ja läks seega 7:0 vahespurdi toel 13:9 juhtima. Naum tõrjus Robin Obergi karistusviske ja vaikselt leidsid Elmu Koppelmanni hoolealused mängujoonise jälle üles. Korduvalt vähendati vahe minimaalseks, aga viigini jõuti alles 52. minutil.

Gert Trofimovi väravale järgnes kohe Martin Adamsoni tabamus ja Tapa sai ette 18:17. Võrdne ja võitluslik mäng jätkus lõpusekunditeni. Pärast Rainer Kelgu 19:19 viigiväravat pääses Tapa tänu Oganezovi karistusviskele ja Kert Kähari kiirrünnakule kahega juhtima. Ja siis algas kogu kohtumise suurepäraselt tõrjunud Naumi tõeline show.

Viimase minuti alates jäi Tapa Trofimovi eemaldamise järel vähemusse, Naum aga peatas Marko Slastinovski karistusviske. Järgmisena eemaldati Mihkel Koppelmann ja kogenud puurivaht tõrjus veel korra Obergi ürituse seitsme-meetri joonelt. Tallinn sai uuesti rünnata ja viimasel sekundil jäid tapalased platsile juba kolmekesi, kuid Markus Oliver Mädo täpne karistusvise mänguvõitjat ei muutnud.

Olles eelmisel kahel hooajal kaotanud kõik kaheksa omavahelist kohtumist, sai Tapa kolmesajapealise kodupubliku ees 21:20 võidu! Oganezov viskas võitjate kasuks seitse, Volkov ja Adamson neli väravat. Pealinlaste poolel olid täpsemad Aus kuue ning Slastinovski ja Kelk kolme tabamusega.

Meistriliiga 2. voor:

18.09. 19:00 Viljandi HC – Aruküla/Audentes
18.09. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – SK Tapa
18.09. 19:00 HC Tallinn – Põlva Serviti