Viljandi asus võõrsil Tapa vastu vaheajaks juhtima 17:8 ning võitis 34:24. Viljandi resultatiivseim oli Kristo Voika 15 ja Tapal Siimo Tänavots seitsme tabamusega. Viljandi on Meistriliigas Tapast jagu saanud 15 korda järjest. Viimane kaotus pärineb 2009. aasta 20. detsembrist, kui võõrsil jäädi alla 21:24. Omavahelised mängud on siiski tihtilugu pingelised olnud. Näiteks hooajal 2010/2011 lõppesid kõik kohtumised Viljandi ühe või kaheväravalise võiduga.

Voika sõnul otsustas Viljandi võitja saatuse kohe mängu alguses. „Me saime kaitse pidama, mis oli edu aluseks,“ lausus 15 väravat visanud Voika. Tänavu polnud ühes mängus veel keegi nii palju skoori teinud „Mul oli hea päev,“ kommenteeris Voika oma etteastet Tapa vastu.

Voika juhib Meistriliiga väravaküttide edetabelit 182 tabamusega. Mees oli ka mullu põhiturniiri suurim skooritegija 191 väravaga ning ka ülemöödunud hooajal, kuid siis peeti võrreldes kahe viimase aastaga neli vooru vähem ehk kokku tuli 20 mängu meeskonna kohta. Voika arvele kogunes tookord 155 tabamust. „Olen füüsiliselt edasi läinud,“ võrdles Voika ennast varasemate aastatega. „Aga kogu meie meeskond on arenenud. Kaaslased aitavad mind palju, ilma nendeta ma nii resultatiivne ei oleks.“

Tapa väravavaht Margus Õun nõustus Voikaga, et mängu saatus otsustati avaminutitega. „Jäime kohe taha kuue-seitsme väravaga ja kaotasime avapoolaja üheksa tabamusega. Teisel poolajal saime oma mängu hetkeks käima, ent lasime siis neil teha taas 6:0 vahespurdi, millest me enam ei toibunud,“ meenutas Õun. „Alguses olime hädas realiseerimisega, kuid Viljandi puurisuul tegi ka hea partii Rasmus Ots. Samuti ei saanud me taaskord Voikat kuidagi kinni. Aga me ei tohi sellest kaotusest endal pead norgu lasta, pealegi kolm võitu järjest olnukski liiga hea. Võitleme ju endiselt koha eest veerandfinaalis.“

Tapa pole Viljandist jagu saanud üle kolme aasta. „Meil on võrreldes varasema ajaga vähem mängijaid ning ka noori pole nii palju peale kasvanud kui edu saavutamiseks vaja oleks,“ arutles Õun. „Lisaks sellele on Viljandi samal ajal tublisti edasi arenenud.“

Liidermeeskond Põlva Serviti alistas võõrsil mängus Värska Originaali 38:16. Serviti pani oma paremuse kehtima juba avapoolajaga, mille võitis 17:8. Serviti resultatiivseim oli Henri Hiiend ning Värska Originaalil Raiko Rudissaar võrdselt kaheksa väravaga. Serviti on nüüd Meistriliiga põhiturniiril saanud 39 võitu järjest. Kaotuseta on aga püsitud viimased 46 kohtumist. Eelmine allajäämine pärineb 2011. aasta 23. veebruarist, kui Põlvas tuli tunnistada Chocolate Boysi 28:27 paremust.

Järjekordsed kaks punkti kirjutas turniiritabelisse Kehra/Daisy, olles samuti vastase väljakul Arukülast üle 41:28. Uku-Tanel Laast, Rando-Juku Sirkas ja Kaspar Lees tõid avapoolaja 24:10 võitnud kehralastele edukaimatena viis ning Mihkel Vaher kaotajatele üheksa tabamust.

Meistriliiga järgmises voorus kohtuvad Kehra/Daisy – Värska Originaal (20.03., kell 19.00), Põlva Serviti – Tapa (20.03., kell 19.00) ja Viljandi – Viimsi/Tööriistamarket (20.03., kell 19.00). Mänguvaba on Aruküla.