Naiste karikavõistluste kolmandas voorus on HC Tallinn sel kolmapäeval kohtumas Kehra naiskonnaga. Võistkonna mängija Mari Helstein sõnas enne mängu, et esimese kohtumise Tapale kaotanud HC Tallinn loodab seekord maitsta võidurõõmu. „Respekteerime vastaseid ja võtame neid tugeva konkurendina,“ rääkis Helstein. „Oleme enda jaoks ära teinud kodutöö, keda rohkem jälgida, ja loodame selle mängu võidukana lõpetada. Samas ei saa midagi lubada, sest oleneb ka sellest, kuidas meie enda koosseis välja tuleb ja mis jalaga naistel päev on alanud,“ andis Helstein mõista, et midagi lihtsat siiski oodata ei tasu.

2018. aasta võib jääda viimaseks

2015. aastal pandi HC Tallinna naiskond kokku suures osas omavahel tuttavatest naistest, kuid koosseisu vürtsitasid ka mõned uued tulijad. Aastate jooksul on veidi veel lisandunud uusi naisi, ent vanad mängijad on enamuses alles jäänud. Sellise koosseisu juures on võistkond pidanud
praeguseks hetkeks tunnistama, et võhm hakkab otsa lõppema. „Peame arvesse võtma seda, et oleme kõik juba mõnusas eas naisterahvad, kellel on oma elud, perekonnad ja töökohustused. Nii on see kokkukuivamine vaikselt toimunud,“ tunnistas Helstein.

Ta selgitas, et naiskond on küll vaadanud ka klubi järelkasvu ehk neidude suunas, kuid sealt pole praegu veel loodetud abi tulemas. „Oleme saanud ühe tubli noormängija – Lissel Marie Tammela –, kes meiega ka mängudel käib, aga kahjuks on meie enda noormängijad hetkel veel 1-2 aastat liiga noored,“ selgitas Helstein.

Korraliku järelkasvu puudumine ja vanade mängijate muud prioriteedid tekitasidki käesoleva aasta suvel olukorra, kus oldi küsimuse ees, kuidas edasi ja kas üldse. „Tegime suvel rannakäsipalli võistlused ära ja leidsime üheskoos, et me päris niisama lihtsalt ei lähe laiali, vaid paneme ikka pundi kokku ja teeme karikavõistlused ära. Karikavõistlused lõppevad tänavu novembris ehk praeguse seisuga jääb 2018. aasta meie jaoks viimaseks,“ rääkis Helstein.

Samas andis Helstein mõista, et lõpetamise otsus ei ole nii kindel, et seda ei saaks ümber muuta. Tema sõnul plaanitakse ka järgmisel suvel rannakäsipallil osaleda ning selle järel olukorda hinnata. „Vaatame suvel, kas meil on uut energiat või kas on tekkinud uusi mängijaid, kes tahaksid meie naiskonna eest mängida,“ jättis Helstein siiski õhku võimaluse, et HC Tallinn võib jätkata.

Naiste käsipall liigub edasi

Tänavuse aasta karikavõistluste eesmärgiks on HC Tallinnal loomulikult medal, kuid Helsteini sõnul võib naiste käsipallis kõike juhtuda, sest tase muutub iga aastaga tugevamaks. „Eks eesmärk medalile tulla on alati, aga mitte ainult meie ei tee trenni, vaid ka teised,“ rääkis Helstein. „Tase tõuseb iga aastaga. Eelmisel aastal saime seda näha, kui kahe pronksise aasta järel olime eelmisel hooajal viimased. Aga on tore näha, et naiste käsipall liigub küll titesammudega, kuid liigub siiski
edasi. Kui eelmisel aastal osales karikavõistlustel neli naiskonda, siis sel hooajal on juba viis. Loodetavasti tuleb ka noori peale,“ lisas Helstein.

HC Tallinna võimaliku viimase hooaja eesmärkide puhul rõhutas aga Helstein, et kui medalist ilma jäädakse, siis keegi pead norgu ei lase. Tema sõnul võtavad sel hooajal vaid nädalas korra treenivad naised kogu protsessi fun’i ehk lõbuga. „Meie mentaliteet on selline, et me ei heida
kunagi meelt ega ole norus. Mäng on mäng ja see on fun ning meie kirg. Teeme seda mõnusa positiivse emotsiooniga,“ võttis Helstein oma naiskonna lähenemise kokku.

HC Tallinna ja Kehra karikamäng peetakse kolmapäeval kell 20:30.