Serviti kasvatas edu, juhtides nüüd Balti liigat 14 punktiga. Mängu vähem pidanud Läti meister Dobele ZRHK Tenaxil on kümme silma. Kehra ja Viljandi paiknevad 6.-7. kohal kaheksa punktiga ning Tapa jätkab kahe punktiga kümnendal tabeliastmel.

Marko Koks: tegime Serviti elu täna lihtsaks

Viljandis kohtusid kodumeeskond ja Serviti juba viiendat korda viimase kolme kuu jooksul. Seni olid põlvalased võitnud kõik vastasseisud ja omasid Viljandi HC vastu 12-mängulist võiduseeriat. Hästi alustati ka 13. järjestikuse võidu püüdmist. Eston Varusk tegi mitu tõrjet ja Andris Celminš viis Serviti üheksandal minutil 4:1 juhtima.

Mulgid said mängu toimima ning Aleksander Pertelson seadis neli minutit hiljem jalule 4:4 viigi. Kui Serviti lõpetas kaheminutiliste karistuste hankimise, aeti mäng kiiremaks ja sellele Viljandi rohtu ei leidnud. Mathias Rebane lõpetas kolm kiirrünnakut järjest väravaga ja Kristjan Muuga tegi 24. minutil seisuks 12:5.

Viljandi üheksaminutiline väravata periood küll lõppes, aga vaheajaks juhtis Serviti 15:8. Teist pooltundi alustasid võõrustajad isukalt ning Mihkel Lõpp ja Pertelson vähendasid kaotusseisu viieväravaliseks. Vahepeal särasid väravavahid Rasmus Ots ning Varuskit asendanud Christofer Viilop, sest kümneminutiline periood mängiti 1:1.

Seejärel põgenes Serviti juba püüdmatult eest, kui tehti 6:0 vahespurt ja Henri Hiiendi tabamuse järel oli seis 25:12. Põlvalased said nädalavahetuse teise võidu tulemusega 27:14 ja nende kasuks viskas Alfred Timmo kuus ja Rebane neli väravat. Viljandi poolel tabas Hendrik Koks viis ja Pertelson kolm korda.

"Tegime Serviti elu täna lihtsaks. Korra nagu saime mängu käima, aga siis kukkusime auku. Eriti just rünnaku pool ei toiminud, loogilised lahendused ja viskejõud kadus ära ning teravusi ei suutnud luua. Kaitse koha pealt pole nädalavahetuse kohta liiga palju halba öelda ja Rasmus Ots tegime mõlemal päeval hea partii," analüüsis Viljandi peatreener Marko Koks.

"Eks vastased olid muidugi erinevad, aga laupäeval olime Tapa vastu väga hästi mänguks valmis. Eriti just avapoolajal tegime ideaalilähedase esituse – domineerisime kohtumist ja viskasime tagant hästi. Eks sinna kulus jõudu ka ja pika pausi järel kaks päeva järjest mängida polnud lihtne," lisas mulkide juhendaja.

Võitluslikus mängus sai Kehra napi võidu

Tapal üllatas kodumeeskond, paigutades Marten Saare paremääreks ja just tavapärane mängujuht avas skoori. Kehra read olid veelgi hõrenenud, sest lisaks Janar Mägi, Vladislav Naumenko ja Sigmar Seermanni vigastustele, sai täna vaid kaitses meeskonda aidata päev varem oma 30. sünnipäeval Serviti võrku viis väravat visanud Dmõtro Jankovski.

Kehra oli mängu alghetkedel rünnakul raskustes ja Vahur Oolup viis kuuendal minutil Tapa 4:1 juhtima. Siis võtsid külalistel skoorimisraskuse endi kanda venelased Artjom Buš ja Danil Gumjanov ning viimase tabamusest mindi 6:4 ette. Tapa tuli mängu tagasi ja algas korralik Vestmanni-Piibelehe heitlus.

Rail Ageni realiseeris kiirrünnaku, viies Tapa juhtima 9:8. Kehra spurtis omakorda 12:9 ette ja võitis avapoolaja 15:13. Puhkepausi järel jõudsid võõrustajad kahel korral Ageni tabamusest viigini, aga kaks väravat David Mamporialt viisid Kehra juhtima 18:16. Kohtumine muutus tulisekski ja mõlemad meeskonnad mängisid pikalt vähemuses.

Pidurdamatus hoos olnud paremäär Gumjanov aitas kehralased 44. minutil juba 22:17 ette ja 49. minutil oli seis 24:19, enne kui Tapa alustas marulist lõpuspurti. Ilja Kosmirak, Oolup ja Ivary Volkov vähendasid kaotusseisu minimaalseks ning 16-aastase Kosmiraki kahe tabamuse toel tuli kuus minutit enne lõpuvilet 25:25 viik.

Kui mängida jäi neli minutit viis Mamporia külalised 27:26 juhtima ja rohkem väravaid kohtumises ei visatud. Võitjate kasuks tabas Gumjanov kümme, Mamporia kuus ja Buš viis korda. Tapa heaks viskas Saar kuus, Oolup, Kosmirak ja Ageni viis väravat.

"Peame täiskoosseisus mängima, muidu läheb meil väga raskeks, nagu tänanegi tõestas. Kaht punkti oli väga vaja ja kui eile oli neid raske loota, siis täna võinuks need lihtsamalt võtta. Viiega ees olles muutusime lohakaks ja iga mees peab peeglisse vaatama, et miks Tapa viigini lubasime," kommenteeris Kehra peatreener Mart Raudsepp.