Turniiri korraldaja HC Tallinn kutsus sel aastal külla mullu Soome meistriliigas põhiturniiri neljandana lõpetanud, ent veerandfinaalis pudenenud Grankulla IFK ning 13-kordse Leedu meistri ja 1987. aasta Euroopa karikavõitjate karikavõitja Kaunase Granitas-Karysi. Idanaabrite juurest saabub pronksmedalisti Peterburi HC Neva reservtiim, kes võitis Venemaa duubelmeeskondade meistrivõistlused.

"Tänavu osaleb meil kaheksa asemel kuus võistkonda, sest tahtsime kõigile võimalikult võrdseid mänge. Meie ambitsioon on tegelikult korraldada 16 tiimiga turniiri, aga peame siis kindlasti nihutama aja nädal-kaks varasemaks. Nädalavahetusel algab juba eurosari ja nii on häid välismaised klubisid raske saada," selgitas HC Tallinna tegevjuht Risto Lepp.

"Meie meeskonnas ei tee kaasa Uku-Tanel Laast ning mitmeks nädalaks kannavigastusega eemale jääv Markus Viitkar. Aga et eesmärk on septembri lõpuks heasse vormi jõuda, siis tuleb praegu kõigile – ka noortele – mänguaega anda, koostööd lihvida ja leida õige rütm," sõnas Lepp, lisades, et Tallinnaga treeniv islandlane Dadi Laxdal teeb turniiril kaasa.

Nii SK Tapa kui HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi jaoks on tegu juba teise rahvusvahelise turniiriga sel kuul – esimene testis võimeid Alytuses, teine Klaipedas ning mõlemad said neljanda koha. Mullu jõudsid kehralased Tallinn Cupil pronksimängule, kus jäid 28:30 alla Granitas-Karysile.

Oluliste muutustega läheb algavale hooajale vastu SK Tapa. "Kaotasime suvel Taani siirdunud Vahur Oolupi, aga tugevdasime meeskonda mujalt naasvate oma kasvandikega. Nii liitusid meiega Aleksander Oganezov ja Rail Ageni ning loodetavasti saame ridadesse ka Martin Adamsoni ja Siimo Tänavotsa," sõnas tapalaste peatreener Elmu Koppelmann.

"Suurimat headmeelt valmistab muidugi Mikola Naumi jätkamine. Kogenud väravavaht tõi meile eelmisel hooajal kindlust ja tarkust ning on tänaseks kujunenud meeskonna südameks. Tallinna-turniir on kindlasti meie jaoks väga vajalik, et kohtuda hooaja eel tugevate vastastega ja mängu ülesehitust timmida," lisas Koppelmann.

Ibis Tallinn Handball Cup 2019 ajakava:

Reede, 30. august:

16:00 SK Tapa – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

17:30 Grankulla IFK – HC Tallinn

19:00 Peterburi HC Neva 2 – Kaunase Granitas-Karys

Laupäev, 31. august:

10:00 Grankulla IFK – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

11:30 Kaunase Granitas-Karys – SK Tapa

13:00 HC Tallinn – Peterburi HC Neva 2

16:30 Grankulla IFK – Kaunase Granitas-Karys

18:00 HC Tallinn – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

19:30 Peterburi HC Neva 2 – SK Tapa

Pühapäev, 1. september:

09:30 Grankulla IFK – Peterburi HC Neva 2

11:00 SK Tapa – HC Tallinn

12:30 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Kaunase Granitas-Karys

14:00 Grankulla IFK – SK Tapa

15:30 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Peterburi HC Neva 2

17:00 Kaunase Granitas-Karys – HC Tallinn