Keskses kohtumises külastas vooru eel kolmandal kohal olnud Kehra astme võrra kõrgemal seisnud Viljandit, kes pidas 2021. aasta esimese mängu. Väravatevaese alguse järel sai kodumeeskond kaheksandal minutil 3:1 juhtima, kui täpne oli värskelt Eesti 2020. aasta parimaks noormängijaks valitud Mihkel Lõpp.

Põnev lõpp kaldus Kehra kasuks

Kehra tuli järele ja Anton Borovski viis meeskonna juhtima 6:5. Viljandi tutvustas uut täiendust Andrei Basarabi ja vasakukäeline Ukraina ekskoondislane sai kohe käe valgeks. Kehralased eksisid kahel karistusviskel, kuid heas rünnakuhoos oli Janar Mägi. Siiski põgenesid võõrustajad 11:8 ette. Kohe spurtis Kehra ning puhkama mindi viigiseisul 11:11.

Ülimalt tasavägine mäng jätkus teiselgi poolajal – kord oli üks meeskond väravaga ees, siis teine. Kuniks 51. minutil viis Mihkel Lõpp pärast kaht Hendrik Koksi tabavat karistusviset Viljandi 19:17 juhtima. Kehral olid vastused Dmõtro Jankovski kahe tabamuse näol aga olemas.

Veel korra sai kodumeeskond ette, kui täpne oli Mark Lõpp, aga Indrek Normak viigistas kiirrünnaku järel. Mõlemas platsi otsas hiilgasid tõrjetega puurivahid Rasmus Ots ja Viktor Nikolajev, ent kui mängida jäi 70 sekundit, realiseeris Danil Gumjanov karistusviske ja aitas Kehra 21:20 eduseisu.

Mulkide rünnak ebaõnnestus ja mõned sekundid enne lõpuvilet pani Sigmar Seermanni värav põnevusmängule punkti – Kehra võitis 22:20. Jankovski viskas võitjate kasuks seitse, Gumjanov viis ja Mägi neli väravat. Kaotajatel tabasid Koks ja Mihkel Lõpp viis korda.

Serviti jätkab täiseduga, Tallinn hingab esikolmiku kuklasse

Täiseduga tabeliliider Põlva Serviti tuli nagu Viljandigi sel aastal esmakordselt platsile, kuid jäi esimestel minutitel Raasiku/Mistra vastu 2:3 taha. Siis panid aga kaitseliin ja eriti väravavaht Eston Varusk oma puuri koguni 15 minutiks lukku. Rünnakul olid põlvalased pika mängupausi järel pisut roostes, ent said siiski 8:3 ja 10:4 juhtima.

Vaheajaks kuivas edu neljale väravale, 12:8, aga teist pooltundi alustas Serviti 7:0 spurdiga. Raasiku lõpetas väravapõua alles 44. minutil, kui mäng oli juba tehtud. Serviti võitis 27:14, Otto Karl Kont viskas kuus, Mathias Rebane ja Carl-Eric Uibo neli väravat. Kaotajate täpsemad olid Raigo Pennula ja Martin Nerut nelja tabamusega.

Õhtu kolmandas vastasseisus andsid põneva etenduse SK Tapa/N.R. Energy ja Tallinn. Võrdse alguse järel pääsesid pealinlased ette 6:4 ja 10:7, kuid tapalased võitlesid hästi. Rail Ageni väravast tuli viik 11:11 ja Aleksander Oganezov viis võõrustajad 13:12 ettegi. Vaheajaks juhtis siiski Tallinn 15:14 ning tuli riietusruumist uue energiaga.

Peamiselt Mikk Pinnoneni ja Markus Viitkari vedamisel rebiti vaikselt, aga kindlalt vahet suuremaks ning Dmõtro Turtšenko väravast saadi 45. minutil ette 24:17. Lõpuvile kõlades oli Tallinn võitnud 31:27. Pealinlaste täpsemad olid Pinnonen kaheksa ja Viitkar kuue väravaga, Turtšenko ja Marek Karu lisasid neli. Tapal tabas Ageni kuus ning Oganezov, Gert Trofimov ja Karl Martin Kiis neli korda.

Meistriliiga tabeliseis: 1. Põlva Serviti 26 punkti, 2. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 15, 3. Viljandi HC 15, 4. Tallinn 13, 5. SK Tapa/N.R. Energy 5, 6. Raasiku/Mistra 2.

Parimad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 70, Hendrik Koks (Viljandi) – 69, Mathias Rebane (Serviti) ja Rail Ageni (Tapa) – 63, Dmõtro Jankovski (Kehra) – 55, Markus Viitkar (Tallinn) – 52, Martin Nerut (Raasiku) – 50 ja Andris Celminš (Serviti) – 48 väravat.

Järgmised mängud Eesti meistriliigas:
3.02. 19:00 Põlva Serviti – SK Tapa/N.R. Energy
3.02. 19:00 Raasiku/Mistra – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper
4.02. 19:00 Tallinn – Viljandi HC