HC Kehra/Horizon Pulp&Paper sai magusa 26:23 (12:5) võõrsilvõidu teise seni täiseduga meeskonna Vilniuse VHC Šviesa üle. HC Tallinn jäi samuti võõrsil 27:29 (16:15) alla Kaunase Granitas-Karysile.

Vilniuses kohtusid kaks täiseduga meeskonda, sest nii Šviesal kui Kehral oli tabelis kolm võitu. Külalised alustasid suurepärase kaitsemänguga ning hiilgepartii väravasuul teinud Viktor Nikolajevi tõrjetega. Hästi kasutati ääri ning kaks tabamust nii Sergio-Silver Kreegimaalt kui Uvis Strazdinšilt viisid Kehra 10. minutiks 5:2 juhtima.

Kümme minutit hiljem kasvatasid Janar Mägi kaks järjestikust väravat edu 8:3 peale, siis hakkas veel hästi tabama Vladislav Naumenko ning vaheajaks juhtis Kehra 12:5. Teise pooltunni esimene pool sujus võrdses heitluses, vahe püsis ja 45. minutil olid Eesti klubi edunumbrid 20:13.

Veel 48. minutil tegi Mägi seisuks 20:15, kuid siis hakkas õhukese koosseisuga kehralastele väsimus kontidesse pugema. Leedu-reisil kaasas olevaist kaotati veel Indrek Normak, kes pidi minema viga saanud lõuga õmblema. Šviesa tegi 5:0 vahespurdi ja 53. minutil juhtis Kehra veel vaid 21:20.

Kohtumine muutus tuliseks, 56. minutil eemaldati Kehral kaks pallurit ning järgnenud Anton Borovski punase kaardi tõttu tegutseti pool minutit koguni kolme väljakumängijaga. Viigini vastaseid siiski ei lubatud, Naumenko tegi 23:21 ning pärast kaht Mikk Aasmaa paraadtõrjet viis Kreegimaa kiirrünnakust eestlased jälle kolmega ette.

Kehra võttis väga tähtsa võidu võõral väljakul tulemusega 26:23 ja jätkab täiseduga. Naumenko viskas seitse ning Kreegimaa ja Mägi lisasid viis väravat. Vastastel tabas Balti liiga mullune parim snaiper Karolis Antanavičius üheksa korda.

"Avapoolajal tegime kaitses kindlasti hooaja parima etteaste, ütleks kohe otse, et mängisime superkaitset ning just väravavahi ja kaitsjate koostöö toimis suurepäraselt. Teisel pooltunnil sai jaks otsa ja mängijaidki langes rivist, aga lõpp hea, kõik hea," tunnistas kehralaste peatreener Mart Raudsepp.

"Peab vaatama, mis meist homseks alles jääb – hetkel on mängijad täiesti läbi ning arvestades järgmise nädala kohtumist Servitiga ja karikavõistluste finaalturniiri, peab tarku otsuseid tegema," arvas Raudsepp.

Erinevalt mängust Vilniuses, hakati Granitas-Karysi ja HC Tallinna kohtumises hooga skoorima. Viiendal minutil juhtisid võõrustajad 4:2, kuid kolm minutit hiljem läks Markus Viitkari tabamuse järel Tallinn ette 5:4 ning avapoolajal edu käest ei andnud. Robin Oberg kasvatas selle 14. minutil korraks kolmeväravaliseks, 9:6.

Rünnakul tabasid Tallinna pallurid latti ja posti ning Granitas tuli mängu tagasi, kuid puhkepausile mindi siiski eestlaste 16:15 eduseisus. Teisel pooltunnil oli Tallinn raskustes leedukate agressiivse 5-1 kaitse ja puurivaht Lukas Gurskisega. Kodumeeskond sai 17:16 juhtima, ent peagi oli minimaalses eduseisus jälle Eesti klubi.

Marko Slastinovski värava järel juhtis Tallinn 42. minutil 21:20. Siis tegi Granitas aga seitsme minutiga 7:1 vahespurdi, Gurskis tõrjus Kaspar Leesi karistusviske ning vastane tundus püüdmatus 27:22 eduseisus. Lõpuminutitel hakkasid pealinlasi toitma kiirrünnakud ja kui mängida jäi 30 sekundit, tabas Slastinovski seisuks 28:27.

Viigini Tallinn ei jõudnud ja seni kahe punkti peal olnud kahe meeskonna mõõduvõtu võitis 29:27 Granitas-Karys. Lees sai kirja kuus, Slastinovski viis ja Oberg neli tabamust, võitjate kasuks viskas Karolis Dambrauskas kaheksa väravat.

Eesti klubide pühapäevased mängud Balti liigas:

1.12. 14:00 Minski SKA – Põlva Serviti (Minskis)

1.12. 14:15 Kaunase Granitas-Karys – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Kaunases)

1.12. 15:00 Vilniuse VHC Šviesa – HC Tallinn (Vilniuses)

1.12. 16:00 Riia Celtnieks – Viljandi HC (Riias)