Tenax saabus Kehrasse Balti liiga liidrina, olles seni võitnud kõik viis kohtumist. Tasus aga meeles pidada, et laupäevane mäng oli Läti meistri jaoks esimene, kus vastaseks mitte-Läti meeskond. Kohtumine algas vägagi lahtiselt ja samas tasavägiselt, tosin minutit visati väravaid vaheldumisi.

Kehral tegi tõhusat tõrjetööd Viktor Nikolajev ja täpselt pommitas haigestunud Artjom Buši asemel paremsisemisena tegutsenud Janar Mägi, vastased aga leidsid osavalt joonelt Egils Politersi. 13. minutil sai vähemuses mänginud Tenax kogenud Maris Veršakovsi karistusviskest 7:5 juhtima, kuid kodumeeskond vastas sellele võimsa 5:0 vahespurdiga.

Kaks korda oli täpne vasakäär Sergio-Silver Kreegimaa ning kolmel puhul venelasest paremäär Daniil Gumjanov. Kolmeväravaline eduseis hakkas kiirelt sulama, kui Kehra pidi pidevalt vähemuses mängima ning lätlaste aktiivne 5-1 kaitse rünnakumängu halvas. Mägi viis veel Kehra 13:11 juhtima, kuid puhkepausile mindi juba Tenaxi 14:13 eduseisul.

Teise poolaja algul säras väravapostide vahel vaid 18-aastane Martinš Ozolinš ning Tenax rebis kolme väravaga eest, juhtides 17:14. Kehral oli võitlusvaimu küll ja veel ning maruliselt toetanud kodupubliku toel jõuti 41. minutil jälle viigini, kui David Mamporia tegi 18:18. Läks veel viis minutit, enne kui Vladislav Naumenko tabamuse läbi 21:20 ette saadi.

Tenaxi peatreener Sandris Veršakovsil, kes juhendab sellest aastast ka Läti koondist, on küll kasutada pikk ja kvaliteetne pink, kuid täna see muutust ei toonud. Viimast viit minutit alustati pärast Sigmar Seermanni väravat Kehra 26:24 eduseisul. Mängida jäi kolm ja pool minutit, kui Viktor Tarasenko viigistas seisuks 26:26.

Kohtumise viimase värava viskas aga Kehra, kui 40 sekundit enne lõpuvilet Mamporia pomm täpselt ristnurgas maandus. Vägagi magusa 27:26 võidu heaks panustas Gumjanov kuue ning Mägi ja Mamporia viie väravaga. Kohtumise parimana tabas Maris Veršakovs kaheksa korda.

"Pärast kaotust Viljandile ja suht kehva esitust Raasiku/Mistra vastu oli meile seda võitu vaja. Rohkem isegi vaimselt kui punktide pärast. Ütlesin enne kohtumist ka mängijatele, et lihtsalt peame võitlema ja paremini esinema. Teise poolaja algul oli väike mõõn, aga võitlesime end mängu tagasi," kommenteeris Kehra peatreener Mart Raudsepp.

"Võitlusvaimu kõrval kuulub peamine kiitus fännidele. Trummid olid tööle pandud ja kõik 60 minutit toetati meid fantastiliselt. Hoopis teine teema on ikka sellise publiku ees mängida ja selgelt mõjutas see meeskonda positiivselt – hambad ristis võideldi iga moment lõpuni," jagus Raudsepal ohtralt kiitust Kehra publikule.