Kui tavaliselt algavad kohamängude kohtumised pigem ettevaatlikult ja tiheda kaitsega, siis Kehras starditi hirmsa skoorimistempoga. Esimese tõrje sai väravavahtidest kirja kehralane Mikk Aasmaa ning seda alles kuuendal minutil. Uvis Strazdinš alustas, siis lajatasid kaks väravat nii Kaspar Lees kui Otto Karl Kont ja kolmandaks minutiks juhtis Kehra 3:2.

Kodumeeskond tuli platsile oluliselt isukamalt kui eelmistes kohtumistes. Kaitsti kõrgelt ja agressiivselt, rünnakul liikusid nii pall kui mehed kiirelt. Väravaid tuli igale maitsele ning 7. minutil tegi Indrek Normak seisuks juba 7:2. Coopi peatreener Kalmer Musting hakkas kasutama väravavahi asemel seitsmendat väljakumängijat, ent suurt abi polnud sellestki.

Tõnis Kase vähendas küll kaotusseisu, kuid muidu oli Coop rünnakul suurtes raskustes. Kui viskele saadigi, siis säras tõrjetega Aasmaa. Strazdinši kahe ja Dmõtro Jankovski ühe tabamuse abil said kehralased juba 11:3 eduseisu. Kase ja Marken Järv viskasid esmakordselt Coopi kasuks kaks väravat järjest, ent Kehral olid vastused ikka ja jälle olemas.

Peatreener Kaupo Liiva hoidis põlvevigastustega kimpus olevaid Janar Mägi ja David Mamporiat pingil ning andis julgelt mänguaega noorematele mängumeestele. Martin Nerut tõi 26. minutil tabloole avapoolaja suurima vahe – 16:7. Puhkama mindi Kehra eduseisul 18:10.

Teise pooltunni esimesed tosin minutit visati väravaid praktiliselt kordamööda ehk võõrustajate eduseis eriti ei kasvanud ega ka kahanenud. Heasse viskehoogu sattus Andrei Vahnovitš, aga sama edukalt vastas Coopi poolel Kase. 44. minutiks oli seis 24:16, viis minutit hiljem suurenes vahe esmakordselt kahekohalise numbrini – 27:17.

Lõpp oli juba mänguseisu vormistamine, Kehra sai 32:19 võidu ja vormistas mängudega 2:1 pronksmedalid. Nii sai rekordiline seeria jätku ehk Kehra on nüüd Eesti meistrivõistlustel medali võitnud 27 aastal järjest. Lees, Jankovski ja Vahnovitš viskasid võitjate kasuks kuus väravat, Coopi poolel tabas Kase seitse ja Kont neli korda.

"Kordasin täna meestele sama, mis pärast eelmist mängu – kui tahate piisavalt, siis võidate, kui ei, siis kaotate. Leidsime õnneks meeskondliku võitlusvaimu üles ning saime võidu. Tervikuna jään hooaja esimese poolega rahule, teisega mitte. Just otsustaval hetkel ehk poolfinaalis kadus meie mäng kuskile ja alles täna leidsime selle uuesti," kommenteeris kehralaste peatreener Liiva.

Eesti 2019. aasta meistrivõistluste pronks HC Kehra/Horizon Pulp&Paper: Mikk Aasmaa, Andrei Vahnovitš, Uvis Strazdinš, Martin Nerut, Indrek Normak, David Mamporia, Kristian Käbi, Tanel Vilks, Janar Mägi, Sigmar Seermann, Marten Mitt, Dmõtro Jankovski, Raiko-Rait Kreegimaa, Anton Borovski, Kaspar Lees, Sergio-Silver Kreegimaa. Peatreener Kaupo Liiva, treener Mart Raudsepp, esindajad Priit Pajus ja Rene Kaalo.