Mõlemad kuuluvad A-alagruppi, mida juhib poole hooaja peal Ukraina klubi Zaporožje ZTR 9 punktiga. HC Kehra Horizon/Pulp&Paper jääb maha vaid punktiga ning Viljandi HC kolmega. Üllatuslikult on alles neljas Balti liiga kolmekordne võitja Minski SKA, kel 4 silma. Celtnieksil on 2 ja Dragunasel 1 punkt.

Lillsoo jäi rahule nii mängu, tulemuste kui tabeliseisuga

Kehra sai tänavuse hooaja neljanda võidu, juhtides kohtumist esimesest minutist peale. Poolaeg võideti 17:13 ja kogu mäng 33:27. Uku-Tanel Laast viskas kehralaste parimana 10 väravat, Marko Slastinovski lisas 8, Kaspar Lees 7, Dmõtro Jankovski 4, Martin Nerut 3 ja Antti Rogenbaum 1 tabamuse. Üleplatsimehena viskas enam kui pooled Celtnieksi väravatest ehk 14, Arturs Lazdinš.

Peatreener Indrek Lillsoo jäi meeskonna esitusega väga rahule: "Eks täna oli kõige tähtsam võit, erilist mänguilu polnud pika ja raske mängudeperioodi lõpuks oodata. Võidu ka saime, ehkki meie niigi lühike pink jäi veel lühemaks kui Siimo Tänavots haigestus."

"Jah, Lazdinš ladus meie võrku palju väravaid, aga kõike ülejäänut kontrollisime vägagi edukalt," kirjeldas Lillsoo. "Tahtsime nädalavahetuselt nelja punkti ja neli silma ka saime. Celtnieks kuulutas eelnevalt sama, aga lahkub Eestist nulliga."

Avaringis viiest mängust saadud neli võitu tegid Lillsoole samuti headmeelt. "Esimese ringi kokkuvõtteks võib öelda, et poleks oodanudki nii head tabeliseisu," tunnistas Kehra peatreener. "Aga oleme alles poolel teel ja uuel aastal on rohkelt välismänge, nii et hõisata on muidugi vara."

Viljandi sai hea teise poolaja toel tähtsa võidu

Viljandil pühapäev sama lihtsalt ei sujunud kui Kehral, sest avapoolaeg kaotati Dragunasele 13:14. Teise pooltunni alguse 10:2 spurt aga otsustas mängu saatuse ja mulgid said 30:25 võidu. Ott Varik viskas 6, Robert Lõpp 5, Kristo Voika, Mikk Varik ja Sergei Rodjukov 4, Raiko Roosna, Mark Lõpp ja Kristo Järve 2 väravat ning Sander Aasmäe lisas 1 tabamuse.

Avapoolaja allajäämise kohta ütles Viljandi peatreener Marko Koks: "Ma ei oskagi öelda, millest see tingitud oli, aga tegime vist oma tosinajagu pallikaotusi. Kaitses seisime teist päeva järjest hästi, aga ise palli vastastele kinkides hoidsime mängu võrdsena ja jäime tahagi."

"Teisel poolajal paranes mängupilt tunduvalt ja näitasime juba nauditavat käsipalli. Nädalavahetuse eesmärgi ehk kaks võitu tabelisse täitsime kenasti ja ka üldjoontes võib tabeliseisuga rahul olla, sest liigume hetkel veerandfinaali kursil," hindas Koks.

Käsipalli Balti liiga jätkub 21. ja 22. jaanuaril, mil kõik kolm Eesti klubi peavad kodus kaks kohtumist.