Viimsi keskkooli spordisaalis peetud kohtumises Viimsi/Tööriistamarketi ja Aruküla vahel olid külalised neli minutit enne mängu lõppu veel kahe väravaga peal, kuid pärast mõtlemisaega viskas Viimsi kolm väravat järjest ning läks juhtima. Olev Eensalu suutis veel viigistada, aga lõpuminutil tõid Robin Oberg ja Aleksander Oganezov Viimsile siiski 28:26 (15:13) võidu.

Aleksander Oganezov oligi 8 tabamusega Viimsi resultatiivseim, Robin Oberg lisas 5 väravat. Aruküla kasuks viskas Olev Eensalu 7 ning Mihkel-Matteus Luik ja Mihkel Vaher 5 väravat.

Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen kiitis Tarmo Ullat, kelle kaks tabamust aitasid kodumeeskonnal mängu otsustavatel minutitel kaheväravalisest kaotusest välja rebida. "Avapoolajal oli meil kaks korda viieväravaline edu, aga lasime nad ikkagi mängu sisse ja nii läkski lõpus pingeliseks. Ise ei pannud ära ja vastane viskas tublilt - ongi võrdne mäng."

Aruküla peatreener Toivo Järv kurtis, et kaheväravalises eduseisus ei õnnestunud tema meeskonnal lahendada kiirrünnakut, mis oleks võinud tänases mängus olla võidu võti. "Kolmene vahe oleks juba turvalisem olnud. Kahese vahe pealt tulid nad ikka küllaltki lihtsalt järele."

"Tegime hullu tööd, et avapoolajal tekkinud kaotusseisust järele tulla, aga kahjuks ei kasutanud seekord oma võimalust ära," lisas Järv.

Aruküla võõrustab Viimsi/Tööriistamarketit reedel kell 19.00 Aruküla Põhikooli saalis. Veerandfinaalseeria võitjat ootab poolfinaalis Põlva Serviti.

HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil kodumängus SK Tapa vastu probleeme ei tekkinud. Poolaja 20:9 võitnud kehralased võtsid lõpuks 35:22 võidu. Uku-Tanel Laast panustas võitjatele 10 ja Indrek Normak 9 väravat. Tapa parimad olid Martin Adamson 7 ja Sander Sven Annula 6 väravaga.

Kindlat algedu lõpuni hoidnud Kehra peatreener Indrek Lillsoo tundis heameelt, et mängijad suutsid esimest minutist peale maksimaalselt keskenduda. "Oli näha, et kaitses hakati kohe korralikult mängima ja saadi kaitse toimima. Me ei saanud küll mitut põhimängijat kasutada, aga see-eest said mõned mehed, kes muidu nii väga pildis ei ole, seekord tublisti mänguaega ning olid tasemel."

Tapa treener Aron Jaanis kurtis oma meeskonna kesist mängualgust. "See, mida püüdsin poistele selgeks teha, hakkas paraku tööle teisel poolajal, kui me viskama hakkasime. Seni me ei rünnanud ja kaotasime palle."

"Teisel poolajal saime omadega hakkama. Selge on see, et vastastel pinge kadus, aga tegime nii mõnegi ilusa rünnaku, nii et mängu teise poolega võib rahule jääda," lisas Jaanis.

Kehra võib poolfinaalkoha kindlustada neljapäeval, kui kell 19.00 võetakse Tapalt mõõtu Tapa Spordikeskuses. Selle veerandfinaali võitja kohtub poolfinaalis Viljandi HC-ga.