Tõepoolest, tänane samm oli juba veidi pikem, kui koondis lõpetas edukalt 2016. aasta EM-i valikturniiri esimese faasi. Oodatult võideti kaks mängu Iirimaa ja Belgia vastu. Enam ei ole mõtet heietada, miks rahvusmeeskond nii kehva seisu üldse langes. Loodetavasti on järeldused tehtud ja enam me niipea Iirimaa sugustega satsidega võitlema ei pea. 

Tase tõuseb välismaal 

Käsipallurid teavad: kui sa tahad edasi jõuda, pead võimalikult kiiresti piiri taha mängima pääsema. Kehra ja Põlva duell võib küll kodukamaral kirgi kütta, aga mängijate meisterlikkust see olulisel määral ei tõsta. 

Uue hooaja eel ei ole pilt üldse halb, kuigi jätkuvalt leidub ka küsimärke. Kõige enam rõõmu valmistab fakt, et esimest korda ajaloos mängivad kaks Eesti käsipallurit maailma parimas liigas Saksamaal - Mait Patrail Hannoveris ja Dener Jaanimaa Eisenachis.
Värskelt on uued lepingud sõlminud vennad Pinnonenid, Siim mängib Norras ja Mikk Rootsis. Kehra joonemängija Armi Pärt siirdub Türki, uusi väljundeid otsivad veel paljud teisedki.
Enam küsimärke tekitab ehk väravavahtide seis: pikaaegne esivärvavavaht Marius Aleksejev käis operatsioonil, missuguseks kujuneb tema uus hooaeg, on veel lahtine. Järgmises valikus on noored mehed Denis Lõokene ja Rasmus Ots, viimane tegi täna väga hea mängu. 

Praeguse koondise tuumik on mänginud nii juunioride EM-i kui ka MM-i finaalturniiril. Loomulikult oleks naiivne ainuüksi selle pealt oodata edu ka meeste seas, kuid mingi kvaliteedimärgi see siiski annab. Ei saa ju jätta võrdlemata võrkpalluritega, kes aastal 1999 juunioride MM-il mängisid ja kümme aastat hiljem sama satsiga EM-ile murdsid. Armuaega ongi jäänud vaid kaks EM-i valikturniiri.

---

Tänane mäng:

Eesti – Belgia 32 : 23

Eesti väravad: Mait Patrail 8, Jürgen Rooba 7, DenerJaanimaa 6, Martin Johannson 5, Mikk Pinnonen 2, Kaspar Lees 1, Armi Pärt 1,Kaupo Liiva 1, Kristo Voika 1