A-alagrupis alustas Eesti 22:33 (14:15) kaotusega Šveitsile. Laupäeval astub meie poistele vastu Fääri saared, veel kuuluvad kuuesesse gruppi Leedu, Makedoonia ja Luksemburg.

Eesti jäi alagrupi suursoosiku vastu kohe algul tagaajaja ossa, šveitslased olid karmid karistama meie noormeeste tehnilist praaki ja nõelasid kiirrünnakutega. Kaotusseisus 4:8 võttis peatreener Marko Koks minutilise mõttepausi, mis toimis suurepäraselt. Alfred Timmo tabas ja Martin Nerut realiseeris kaks kiirrünnakut ning seis oli 7:8.

Viigini siiski ei jõutud, sest kuni poolaja lõpuni visati väravaid kordamööda. 11:13 taga olles jäi Eesti vähemusse, kuid kestis raske olukorra kenasti. Christofer Viilop tegi hea tõrje ning Timmo vähendas hoopis kaotusseisu. Vaheajale mindi Šveitsi 15:14 eduseisus, Eestil olid skoori teinud seitse mängijat, neist oli Timmo arvel viis tabamust.

Teisel pooltunnil pakuti Eestile lausa kandikul initsiatiivi ja enamgi. Timmo värava järel – mis tegi seisuks 16:17 – jäi Šveits kahemehelisse vähemusse, ent eestlased ei suutnud rünnakul olukordi tulemuslikult lahendada ning hoopis vastased olid peagi ees 20:16. Markus Kask ja Vahur Oolup vähendasid veel vahet, siis aga jooksis meie rünnak täielikult kinni.

Väravasuule tulnud Rene Vahu hoidis Eestit paari hea tõrjega mängus, kuid siis lagunes kaitsegi. Šveits tegi kolme minutiga 5:0 vahespurdi, juhtis 25:18 ja paar minutit hiljem juba 28:19. Mängu enam päästa ei õnnestunud ning vahe kärises veelgi – lõpuvile kõlades olid Šveitsi võidunumbrid 33:22.

Eesti poolelt mängu parimaks valitud Timmo viskas lõpuks üheksa väravat, Nerut lisas kolm, Oolup, Kask, David Mamporia ja Simon Drõgin kaks ning Rauno Kopli ja Marten Saar ühe tabamuse. Vastastest oli pidurdamatus hoos Šveitsi rahvuskoondiseski juba debüteerinud Schaffhauseni Kadetteni vasakäär Samuel Zehnder, visates kümme väravat.

"Mitte just kõige meeldivam algus turniirile," tunnistas peatreener Koks. "Kindlasti oli vastas turniiri üks soosikuid, aga ei oodanud, et mõned pallurid läbi põlevad ja kogu mängu jooksul jalgu alla ei saa. Rõhutasime vaimse poole tähtsust eriliselt, aga juba eilses trennis oli ärevus tunnetatav ning kandus täna mängulegi."

Kaugeleulatuvaid järeldusi Koks avamängu põhjal ei teeks: "Pikk turniir ees ja tulevad uued vastased. Eks kohati tõestasime ju tänagi, et periooditi saime võrdselt mängitud. Peame vaimu üles turgutama ja eriti just rünnaku toimima saama ning seal pallikaotuste arvu ja lihtsaid eksimusi visetel vähendama. Mängijatest võib täna kindlasti rahul olla kehralastest äärte Neruti ja Mamporiaga ning mõlemad väravavahidki tegid kohati häid tõrjeid."

Eesti koondise järgmised mängud (algusaeg Eesti aja järgi):

11.08. 10:00 Eesti – Fääri saared

13.08. 14:00 Eesti – Leedu

14.08. 14:00 Luksemburg – Eesti

16.08. 12:00 Makedoonia – Eesti