Kohtumine algas vägagi võrdselt ning ehkki Eesti ei pääsenud kordagi juhtima, oldi põlvalannade Teele Utsali ja Selma Reini väravate abil kaheksa minuti järel 4:4 viigiseisus. Siis libises Belgia kolme väravaga eest, ent kui Anastassia Volkova kauni värava abil seisu 6:8 peale viis, ei ennustanud miski järgnevat.

Belglannade agressiivne kaitse tundus äkki Eesti neidudele ületamatu, hästi blokeerisid vastased meie tagamängijate viskeid ning suurepärast tööd tegi väravavahtki. Belgia kihutas 8:0 vahespurdi abil turvalisse eduseisu ja avapoolaja lõpetuseks seadis Utsali täpne karistusvise tabloole seisuks 9:18.

Eesti alustas teist poolaega hästi ning Karina Adissova ja Mia-Marii Tedrekull vähendasid vahet. Siis aga järgnes uus mõõn, mil vahe kärises juba 14-väravaliseks. Eestlannad alla ei andnud ja võitlesid lõpuni, kuid pidid avamängus Belgia 31:18 paremust tunnistama.

Korraldajate poolt Eesti parima palluri eriauhinna saanud Utsal viskas lõpuks neli väravat, nagu Volkovagi. Karina Mere lisas kolm, Rein, Tedrekull ja Rutt Kahre kaks ning Adissova ühe tabamuse. Belglannadest jäi Lauranne Beckersi arvele kuus väravat.

"Eks vist oli täitsa loogiline tulemus," tunnistas Eesti U18 naiskonna peatreener Martin Noodla. "Kesk-Euroopas tehakse viimasel ajal kõvasti tööd nii noorte kui naiste käsipalli arendamisel ja seda oli näha. Belgia oli meist üle ning peamiselt jooksuvõimsuses ja kiiruses. Oli aimata, et füüsilise poole pealt jääme alla, aga sellega tuleb pikemalt ja kodus tegeleda. Lisame siia palava saali, mis hapnikku veelgi enam kinni keeras."

Noodla leidis siiski piisavalt positiivsetki: "Kui jõudsime õigeaegselt kaitsesse, siis töötasime seal korralikult. Samad sõnad kehtivad rünnakugi kohta – kohati tegime seal kõik õigesti ning suutsime mängu võrdsena hoida. Usun, et siit on hea edasi minna, tuleb vaid kiirelt taastuda ja järgmisteks mängudeks valmis olla."