Nädala tähtsaima napi võidu sai ilmselt Alina Molkova, kes pommitas 11 väravat Luksemburgi karikavõistluste veerandfinaalis. Eesti parima naiskäsipalluri koduklubi, karikakaitsja CHEV Diekirch oli 27:26 (14:11) üle Differdange'i Red Boysist ja jätkab nelja parema seas.

Hendrik Varul: meeskonda on kerge pinge sisse tulnud

Rootsi meistriliigas oli HK Varbergil kaks kohtumist püsimajäämise vahetute konkurentidega. Esmaspäeval kaotati Redbergslids IK-le suurelt 19:33 (13:20), Karl Toom viskas viis ja Armi Pärt kolm väravat. Pühapäeval saadi aga ülioluline 32:30 (17:15) võit Önnereds SK üle, Pärt tabas kuus ja Toom viis korda.

Liigas mängitakse alanud nädalal kaks viimast vooru ja tabelilõpp on väga tihe: Önnereds 19, Varberg 17, Redbergslids ja HK Aranäs 16 ning OV Helsingborg HK 15 punkti. Kahel viimasel on jäänud pidada vaid üks kohtumine, Varbergil seisavad ees aga mängud HK Malmö ja Ystads IF-iga, kes kuuluvad esikolmikusse. Välja langevad kaks viimast.

Kõrgliigasse tõusu teel on endiselt Hendrik Varul ja Hammarby IF. Kolmapäeval alistati kodusaalis Stockholmi AIK 33:22 (16:11). Varul viskas ühe värava ja tunnistas, et hoolimata neljapunktilisest edust tabelitipus pole meeskonnal kindlustunnet.

"Kaotus HK Torslanda Elitilt tekitas tiimi sees kerge pinge. Viis mängu on veel ees ja seetõttu ei lubata mind ka Eesti koondise treenginlaagrisse. Mänguaega jagub viimasel ajal rohkem kohalikule joonemängijale ja minust on saanud nii-öelda 7-6 spetsialist. Õnneks meie kuus kuue vastu mäng eriti ei toimi ja olen oma minutid ikka kätte saanud," sõnas Varul.

Võimsa ja vajaliku võidu sai Prantsusmaa esiliigas Nice'i Cavigal Handball, kui alistati tabelis eespool paiknev Dijon Metropole HB 30:21 (13:12). Jürgen Rooba viskas nizzalaste kasuks kolm väravat ning aitas meeskonnal tõusta tabelis seitsmendaks.

Nii Patrail, Jaanimaa kui ka Voika osalesid viigimängudes

Kõige kõrgetasemelisemas viigis osales pühapäeval Mait Patrail, sest Rhein-Neckar Löwen mängis Saksamaa Bundesligas võõrsil 26:26 (11:12) viiki TSV GWD Mindeniga. Eestlase arvele jäi kaks resultatiivset söötu. "Lõvid" on liigatabelis kolmandad, kuid punktiga mahajääval THW Kielil on koguni neli kohtumist varuks.

Mõrumaitseline oli nädal Dener Jaanimaa koduklubile. Moskva CSKA kaotas esmalt kõige napimalt, 31:32 (14:14) EHF Euroopa liigas horvaatide Našice RK Nexele. Laupäeval oldi koduliigas võõrsil raskustes kuuendal astmel paikneva Astrahani Dinamo vastu ja tehti 31:31 (15:16) viik. Eurosarjas korra tabanud Jaanimaa viskas Dinamo võrku viis palli.

Rumeenia meistrisarjas pidid nullile jäänud Martin Johannson ja Bukaresti Steaua võõrsil viigilise avapoolaja järel tunnistama CSM Vaslui 29:24 (13:13) paremust. Pealinnaklubi on hetkel 24 punktiga seitsmendal astmel, vahe näiteks neljandal kohal oleva Bukaresti CSM-iga on juba tosin silma.

Mitmendat nädalat ei taha võidulisa tulla meie kahele "soomlasele". Ott Varik viskas neli väravat, aga Siuntio IF kaotas Karjaa BK-46-le 31:32 (14:16). Kristo Voika ja Helsingi IFK kohtusid kahel korral Grankulla IFK-ga. Võõrsil kaotati 21:29 (12:16) ja kodus tehti 22:22 (13:7) viik. Voika viskas vastavalt seitse ja kaks väravat ning ületas saja liigatabamuse piiri.

Tšehhis naasis treeningutele Praha HC Dukla, kus Martin Grištšuk ja tiimikaaslased järjekordselt kahenädalasel karantiinipausil olid. "Üks treeneritest nakatus muteerunud COVID-iga ja üks mängijatest põdes viirust juba teistkordselt. Väga raske on nii, kui trenni teha ei saa ja kohe tulevad mängud peale," tunnistas Grištšuk.