Tugevaimas sarjas ehk Saksamaa Bundesligas mängiti nädalaga kaks vooru ning nii Mait Patraili kui Rasmus Otsa koduklubid said tabelisse juurde võidu ja kaotuse. TSV Hannover-Burgdorf on kuue punktiga neljandal ja Bergischer HC nelja silmaga seitsmendal kohal. Täisedu kaheksa punktiga moodustavad esikolmiku Rhein-Neckar Löwen, SC Magdeburg ja SG Flensburg-Handewitt.

Mait Patrail tõusis Bundesliga söödutabelis neljandaks

Patrail ja Hannover said kolmapäeval hooaja esimese kaotuse, kui võõrsil alistuti kõige napimalt 26:27 (13:18) Göppingeni Frisch Auf!-ile. Eestlase arvele jäi kaks väravat ja kaheksa resultatiivset söötu. Pühapäeval naasti võitude teele, olles kodus 30:25 (14:12) üle TSV GWD Mindenist. Patrail kogus värav-pluss-sööt arvestuses jälle kümme punkti, sel korral 5+5. Bundesliga assisteerijate tabelis on Patrail 16 tulemusliku sööduga neljandal kohal.

Hea partii tegi Bergischer HC väravasuul Rasmus Ots, kes kolmapäeval mängis üle poole tunni ja sai kirja viis tõrjet protsendiga 28 kui BHC alistas kodus HC Erlangeni 35:26 (19:14). Pühapäeval jäid Otsa mänguminutid 16,5 peale, tõrjeid kogunes kaks ning BHC kaotas mullusele liiga neljandale SC Magdeburgile 27:32 (11:15).

Astme võrra madalamal, 2. Bundesligas jäi eestlaste panus tagasihoidlikuks. Karl Toom kätt valgeks ei saanud, kuid TV Emsdetten alistas kodusaalis HC Rhein Vikingsi 25:23 (13:13). Dener Jaanimaa viskas kaks väravat ja andis ühe söödu TuS N-Lübbecke napis 26:27 (16:16) võõrsilkaotuses Hageni VfL Eintrachtile. Nii Emsdettenil kui Lübbeckel on kahe vooru järel kirjas võit ja kaotus.

Voika debüteeris Saksamaal, Johannson edenes eurosarjas

Kolmandas liigas sai HSG Krefeld Karl Roosna kolme tabamuse abiga 24:20 (14:9) võõrsil jagu HSG Bergische Pantherist ning tõusis tabelis neljandaks. Põhjatsoonis langes viimasele kohale Schwerini Mecklenburger Stiere, hävides samuti võõrsil 26:44 (13:22) TSV Altenholzi vastu. Armi Pärt viskas kaotajate kasuks ühe värava.

Olles mullu pool hooaega Türgis pallinud ja siis Viljandi HC Eesti liigas pronksmedaliteni aidanud, siirdus Kristo Voika suvel Saksamaa tugevuselt neljandasse liigasse, TSG Söflingeni ridadesse. Baden-Württembergi liidumaa Oberligat alustas klubi võidukalt, alistades võõrsil liiga uustulnuka SG Heddesheimi 30:29 (11:16). Voika arvele jäi üks – oma meeskonna esimene – tabamus.

Rumeenias jätkab tiheda graafiku alusel mängimist Martin Johannson. Kohaliku kõrgliiga avavoorus leppis Bukaresti Steaua 20:20 (14:12) viigiga AHC Dunarea Calarasi vastu ja Johannson pealeviskeid ei teinud. Pühapäeval tabas Eesti koondise kapten kahel korral kui Steaua oli EHF Cupi avaringi korduskohtumises 29:25 (14:11) üle Horvaatia klubist GRK Varaždin 1930. Järgmises ringis kohtub Steaua Iisraeli tiimiga Rishon-LeZioni Maccabi.

Eestlased viskehoos nii Sloveenias kui Soomes

Sloveenia kõrgliigas alustasid Andris Celminš ja RK Maribor Branik hooaega võiduga, alistades 28:23 (15:11) MRD Dobova, kes mullu lõpptabelis Branikist vaid punktiga maha jäi. Celminš oli suures rollis teisel poolajal kui tema koduklubi mängis maha kuueväravalise edu ja eestlase visetest uuesti ette rebiti. Lõpuks jäi Celminši arvele viis väravat.

Hooaeg startis ka meie põhjanaabrite juures, kus tänavu meistriliigas pallimas neli meest kahes klubis. Esmalt tehti algust karikamängudega ning Siuntio IF oli suurelt 40:20 (21:12) üle esiliigaklubist Esbo IF. Ott Varik tabas 13 ja Sten Maasalu 9 korda. Laupäeval oldi lähedal üllatusele Meistrite liiga klubi Riihimäe Cocksi vastu, kuid kaotati 23:26 (14:11). Maasalu viskas meistermeeskonna võrku 9 ja Varik 7 väravat.

Helsingi IFK sai karikasarjas samuti kerge võidu, olles Ardo Puna nelja tabamuse toel 41:23 (22:15) parem Hangö IK-st. Sama meeskonnaga kohtuti pühapäeval ka liigaavangus ning saadi jälle võit, 27:20 (9:8). Puna viskas seitse väravat, tippkäsipalli naasnud Sten Toomla HIFK eest kaasa ei teinud, ravides Tallinn Handball Cupil saadud randmevigastust.