Varik oli Siuntio kangelane kolmapäeval, kui meeskond sai dramaatilise 23:22 (10:11) võidu Soome meistriliigas Grankulla IFK üle. Varik viis kodumeeskonna kaks minutit enne lõppu karistusviskest 22:21 ette ning viskas viimastel sekunditel ülikaugelt Siuntio võiduvärava, mis oli talle kohtumise kaheksandaks tabamuseks. Sten Maasalu arvele jäi üks värav.

Varik: stabiilsust pole veel leidnud

"Grankulla-mängu lõpp oli tõesti pingeline. Aega jäi seitse sekundit, kui vastased viigistasid. Mängisime keskelt lahti, pall sattus mulle ning jõudsin keskjoonelt paar sammu teha ja mingisuguse viskelaadse asja värava poole suunata. Pall sisuliselt veeres Grankulla väravavahi – kes muidu tegi väga hea mängu – jalge alt sisse," kirjeldas sangar ise.

Laupäeval oli Siuntiol võõrsil vastasseis tabeliliidri ja mulluse hõbeda Helsingi Dickeniga, kus abitreenerina ametis Valdar Noodla. Pikalt kohtumist juhtinud Siuntio jäi lõpus tagaajaja ossa, kuid sai siiski kätte 23:23 (13:9) viigi. Varik ja Maasalu viskasid mõlemad kuus väravat.

"Dickeni vastu tegime hea mängu, hoidsime pikalt edu ja olime teisel poolajal isegi kuuega ees, aga rünnak kadus väsimuse pealt ja vahe sulas kiiresti. Meie noor Edvin Voutilainen viskas viigivärava koos lõpusireeniga. Tuli küll viigipunkt, aga pole hullu, sest Dickeni vastu on see päris hea," tunnistas 29-aastane Varik.

"Meeskonnana oleme hooaja algul mänginud nii hästi kui ka kehvasti. Mängupilt kõigub liiga palju, ei ole stabiilsust leidnud. Aga treeningutel tehakse kõvasti tööd. Ka ise pole päris rahul, eriti just viskeprotsendiga ning tunnen, et teen vahel liigselt valeotsuseid. Karikasarjast kukkusime juba välja ja nüüd on ainus eesmärk liigast medal võtta," kinnitas 25 väravaga snaiprite tabelis seitsmendal kohal olev Varik.

Ainsana teenis Saksamaal võidupunktid Rasmus Ots

Euroopa Meistrite liigas sai valuse kaotuse seni võiduta Zaporožje HC Motor. Dener Jaanimaa täpne vise viis Ukraina tiimi tunamulluse tšempioni Montpellier HB vastu vaheajale viieväravalises eduseisus, kuid lõpuks tuli vastu võtta 25:26 (17:12) kaotus. Eesti koondise paremsisemine viskas kolm väravat.

Mait Patrail tabas Saksamaa Bundesligas korra ja andis ühe resultatiivse söödu, kuid TSV Hannover-Burgdorf loovutas punkti, tehes 25:25 (15:12) viigi HSG Wetzlariga. Hannover jätkab 20 punktiga liidrikohal, järgnevad SG Flensburg-Handewitt ja SC Magdeburg 18 ning koguni neli meeskonda 16 silmaga, kellest THW Kielil on kaks mängu varuks.

Mõlemad 2. Bundesligas pallivad eestlased said pärast vigastuspausi käe valgeks, kuid punkte nende koduklubid tabelisse juurde ei teeninud. Karl Toom tabas korra, kui TV Emsdetten kaotas VfB Lübeck-Schwartaule 22:28 (11:15) ning Karl Roosna viskas kolm väravat, kuid HSG Krefeld kaotas 19:31 (11:14) TV 05/07 Hüttenbergile.

Emsdetten langes 15. kohale ning Krefeld on kahe punktiga kindlalt viimane ehk 18. Küll aga said võidu juurde tugevuselt 4. liigas mängivad Rasmus Ots ja SG VTB/Altjührden, alistades HSG Barnstorf/Diepholzi 33:25 (16:10). Tabelis ollakse 12 punktiga kolmandad, liider TV Cloppenburgil on ühe vähempeetud mängu ja täisedu juures kaks silma enam.

Voika ja Grištšuk edenesid Tšehhimaa karikasarjas veerandfinaali

Tšehhimaal mängiti kesknädalal karikavõistluste kaheksandikfinaale ja mõlemad eestlased edenesid järgmisse ringi. Kristo Voika viskas kolm väravat Nove Veseli TJ Sokoli 27:25 (14:13) võidumängus Brno SKKP Handball üle ning Martin Grištšuk ühe rohkem, kui Praha HC Dukla alistas Jičini HBC Ronali 28:19 (13:11).

Laupäeval sai Dukla aga kolmanda kaotuse kõrgliigas, jäädes alla lähikonkurendile Zubri HC ROBE 23:29 (12:14), Grištšukilt kaks tabamust. Sloveenias sai magusa võidu väravata jäänud Andris Celminši koduklubi Velenje RK Gorenje, olles 31:30 (17:13) üle tabelis eespool asunud Trebnje RK Trimost.

Rumeenia meistriliigas viskas Martin Johannson kaks väravat, aga Bukaresti Steaua kaotas tabeli lõpus paiknevale CSM Fagarasile 28:30 (15:10). Prantsusmaa esiliigas vandus Nice'i Cavigal Handball hoolimata Jürgen Rooba kuuest tabamusest alla liigaliidrile Limoges'i Hand 87 tulemusega 25:27 (13:14).

Edukad olid Rootsi esiliigas pallivad Eesti koondise joonemängijad, mõlemad said kirja võidu ja kaks väravat. Hendrik Varul ja Hammarby IF alistasid Tyresö Handballi 32:27 (14:10) ning Armi Pärt ja HIF Karlskrona said kolmanda võidu järjest, olles üle Roslageni RK Rimbost 32:31 (16:17).

Järjekordselt oli heas hoos Alina Molkova, kelle 12 väravat aitasid CHEV Diekirchil alistada Luksemburgi kõrgliigas HC Standardi 41:24 (18:12). Jesper Bruno Bramanis viskas Hollandi meistrisarjas kolm väravat, kui HV KRAS/Volendami duubelmeeskond jäi 23:36 alla Emmeni klubile.