Mullu Hollandi esiliiga võitnud ja astme võrra kõrgemale tõusnud HV KRAS/Volendami teine koosseis on meistriliigahooaega alustanud kahe võidu, kahe kaotuse ja viigiga ning paikneb hetkel kuuendal kohal. Laupäeval oldi 30:26 üle HV Wematrans/Quintusest. Jesper Bruno Bramanis viskas võitjate kasuks neli väravat.

Bramanis: naudin keskkaitses vastaste pidurdamist

Neljapäeval 21. sünnipäeva tähistanud Bramanis selgitab Hollandi keerulist süsteemi: "Meie klubi esindusmeeskond mängib Belgia ja Hollandi ühises ehk BENE-liigas, seal osalesin eelmisel hooajal minagi. Paljude tippklubide teised koosseisud teevad aga kaasa kodustel meistrivõistlustel. Alanud hooaja eel tegin mänguaja nimel ise valiku just seal mängida."

KRAS/Volendam alustas uue treeneriga ja kõik ei toimi hetkel nii nagu peaks. "Ei taha liigselt kritiseerida, aga jah ütleme, et on parandamisruumi. Viimati võtsime vanemate mängijatega asja rohkem endi kätte ja tegime supermängu. Ise raban peamiselt keskkaitses ja naudin seal vastaste pidurdamist, aga nagu väravasaldost näha, siis osalen ka rünnakutel," kirjeldas Bramanis.

Hollandi koondis on tugev Euroopa keskmik ja võõrustab peagi Eestit, aga milline on liiga? "Mul on raske võrrelda, sest pole liiga palju välismaal pallinud, ent BENE-liigat hinnatakse 2. Bundesliga alumise tabelipoole tasemele ja Hollandi meistriliiga oleks siis umbes Saksamaa kolmas liiga. Enamikud on siin profimängijad ja akadeemiad toodavad pidevalt andekaid noori peale," lisas Bramanis.

Itaalia esiliigas oli võimsas hoos Mikk Pinnonen, kes viskas kümme väravat ja aitas Sassari Raimond Handballi 37:23 (19:10) võidule. Kohtumine katkestati vahepeal paarikümneks minutiks kui Sassari kodusaalist kadus elekter, ent võõrustajate võitu see ei vääranud. Pinnonen on nelja mänguga visanud 25 väravat ning Raimond Handball on Serie A2 B-grupis kuuendal kohal.

Jaanimaa, Roosna ja Voika resultatiivsed ning võidukad

Saksamaa Bundesligas meie mehed hetkel ei mängi, aga nende klubid olid võidukad. Mait Patrailita TSV Hannover-Burgdorf alistas HC Erlangeni 26:24 (12:15) ja Rasmus Otsata Bergischer HC sai viienda järjestikuse võidu, olles 27:23 (14:12) üle SC DHfK Leipzigist. Bundesliga uustulnuk BHC on liigatabelis 14 punktiga neljas, Hannover 10 silmaga kaheksas.

Ots tegi laupäeval kaasa BHC duubelmeeskonna ridades tugevuselt viiendal liigatasemel, aga pidi tunnistama 27:33 (12:14) kaotust TV Angermundi vastu. Astme võrra kõrgemal alistas TSG Söflingen Kristo Voika seitsme värava abil SG H2Ku Herrenbergi 34:29 (20:17) ning tõusis tabelis viiendaks, jäädes ühe vähempeetud mängu juures teisest kohast vaid ühe punkti kaugusele.

Hea hooga jätkavad 2. Bundesligas Dener Jaanimaa ja TuS N-Lübbecke. Laupäeval võeti neljas võit järjest, TV Grosswallstadti üle 35:33 (15:17). Jaanimaa tabas kõik seitse viset ja lisas kolm resultatiivset söötu. Nullile jäänud Karl Toom ja TV Emsdetten ei omanud võimalustki ainsana kaotuseta jätkava liider HSC 2000 Coburgi vastu, kaotades 21:35 (8:19). Lübbecke on 12 punktiga kuues, Emsdetten 6 silmaga 14. kohal.

Kolmandas liigas jätkas võidukalt HSG Krefeld, olles võõrsil 33:23 (16:13) üle SG Langenfeldist. Karl Roosna panustas võitu nelja väravaga ja Krefeld juhib jätkuvalt läänetsooni. Armi Pärt oli täpne kolmel korral kui tema Schwerini Mecklenburger Stiere kaotas valusalt 27:30 (18:17) lähikonkurendile ja mullu veel 2. Bundesligas esinenud Hildesheimi Eintrachtile.

Marius Aleksejev hoidis 14 tõrjega meeskonda püsti

Hooaega mitmel rindel hästi alustanud Bukaresti Steaua sai eelmisel nädalal tagasilööke. Esmalt jäädi kodus 24:27 (12:13) alla Rumeenia liigaliidrile CSM Bukarest ning paar päeva hiljem pudeneti eurosarjast. EHF Cupi teise eelringi kordusmängus Iisraelis tunnistati Rishon LeZioni Maccabi 27:23 (13:10) paremust ning langeti koondtulemusega 48:50. Martin Johannson eelmisel nädalal väravaid ei visanud.

Kaotusekibedust tunnistasid mitmed teisedki eestlased. Andris Celminš viskas endise koduklubi Velenje RK Gorenje vastu neli väravat, kuid tema RK Maribor Branik kaotas Sloveenia kõrgliigas 26:32 (14:16). Jürgen Rooba tegi senise parima mängu HIF Karlskrona eest Rootsi meistrisarjas, kuid meeskond jäi 24:34 (15:17) alla Hammarby IF-ile. Eesti koondise paremääre arvele jäi kolm väravat ja üks tulemuslik sööt.

Suurepärase etteaste tegi Islandil Marius Aleksejev, kuid tema tööandja Akureyri HF tunnistas Reykjaviki Frami nappi 26:25 (14:13) paremust. Kogenud väravavaht hoidis Akureyrit mängus pidevate paraadtõrjetega, mida kohtumise lõpuks kogunes 14! Aleksejevi tõrjeprotsent selles mängus oli nii hea kui 35. Islandi naiste kõrgliigas viskas Alina Molkova ühe värava kui tema Reykjaviki Valur viigistas 18:18 (10:9) IBV Vestmannaeyjariga.

Soome meistriliigas tabas Ott Varik kaheksa ja Sten Maasalu kolm korda ning Siuntio IF alistas Grankulla IFK 26:20 (13:9). Ardo Puna oli täpne kahel puhul, kuid tema HIFK jäi kahe kaotuseta meeskonna Helsingi-derbis alla Dickenile 23:36 (12:19). HIFK on kuue punktiga kolmandal, Siuntio nelja silmaga viiendal kohal. Snaiprite esikümnesse mahuvad kolm eestlast – Varik on kolmas (28 väravat), Puna seitsmes (24) ja Maasalu kaheksas (22).