Jaanimaa jäi resultatiivsuspunktideta, kui tema koduklubi TuS N-Lübbecke kaotas dramaatiliselt 27:28 (16:13) EHV Auele. Otsustava värava viskas karjääri lõpetanud, ent 2. Bundesliga hooaja parimaks mängijaks valitud Eric Meinhardt viimasel sekundil karistusviskest. Lübbecke lõpetas hooaja 7. kohal, eestlane panustas 132 värava ja 76 resultatiivse sööduga.

Jaanimaa: eredaim saavutus oli kindlasti Meistrite liiga Final Four

"Päris huvitav ja nostalgiline oli hooaeg Aues lõpetada, sest just siin kaheksa aastat tagasi oma Saksamaa-karjääri alustasin," tunnistas Jaanimaa, kelle tööandjate hulka kuulusid veel ThSV Eisenach, HSV Hamburg, THW Kiel ja MT Melsungen. Kõigiga peale Aue mängis eestlane vähemalt hooaja maailma tugevaimas klubisarjas ehk Bundesligas.

"Tänavune hooaeg jaguneb kaheks. Esimesel poolel panustasin täiega, et kas siis Lübbecke tagasi Bundesligasse aidata või teha head etteasted uue klubi leidmiseks. Kui tõusuvõimalused hakkasid kustuma, muutus olukord klubis keeruliseks. Küll aga õnnestus nii-öelda teise eesmärgi täitmine," sõnas Jaanimaa, kes uueks hooajaks liitub Zaporožje Motoriga.

"Kaheksa aastaga juhtus palju, aga küllap parimaks ajaks võib hinnata Hamburgi ja Kieli päevi. Eredaim saavutus on kindlasti Meistrite liiga Final Four'i jõudmine Kieliga, kui veerandfinaalis alistasime kahe mängu kokkuvõttes 59:57 tiitlikaitsja FC Barcelona ja minulgi oli mõlemas mängus roll," hindas 29-aastane paremsisemine."Tervikuna jään Saksamaa-perioodiga kindlasti rahule ja nüüd ootan huviga uusi väljakutseid Ukrainas, sest Motor osaleb nii Euroopa Meistrite liigas kui esmakordselt ka SEHA-liigas," lisas Jaanimaa, kelle arvele Saksamaa kahes tugevamas liigas jäi 218 mängu ja 738 väravat.

Toom lõpetas hooaja resultatiivselt

Karl Toomi klubihooaja lõpp oli edukas. Enne Eesti koondisega liitumist viskas viljandlane kolm väravat ja andis ühe resultatiivse söödu ning TV Emsdetten alistas HC Elbflorenz 2006 37:28 (16:18). Emsdetten sai 14. koha ning Toomi kontosse jäi 17 tabamust ja viis resultatiivset söötu.

Saksamaa Bundesligas oli eestlaste klubidel võimalus sekkuda esikohaheitlusse, kuid nii TSV Hannover-Burgdorf kui Bergischer HC – vastavalt ilma Mait Patraili ja Rasmus Otsata – jäid kullanõudlejatele alla. THW Kiel alistas hannoverlased 30:26 (15:13) ning BHC jäi kodus 24:27 (8:13) alla SG Flensburg-Handewittile.

Viimane kaitses nii mullu võidetud tiitlit, kogudes 64 punkti. Kiel jäi maha kahe ning SC Magdeburg juba kümne silmaga. BHC lõpetas 7. ja Hannover-Burgdorf 14. kohal. Patrail jõudis enne vigastust kaasa teha viies mängus ning visata 14 väravat ja anda 17 resultatiivset söötu. Otsa arvele jäi samuti viis Bundesliga-mängu ning seitse tõrjet.