Rootsi esiliigas jääb põhiturniiri lõpuni veel kaks vooru ning tabeliseis on ülipingeline. HK Aranäsil ja Hendrik Varuli koduklubil Hammarby IF-il on 38 punkti, kõrgliigasse tõuseb otse vaid võitja. Järgmised kolm pääsevad üleminekumängudele meistrisarjatiimide vastu ning esiduole järgnevad Skånela IF 32, Amo HK 30, HIF Karlskrona 29 ja Kungälvs HK 28 punktiga.

Pärt: meil on liiga paremuselt teine kaitse

Eelmisel nädalal sai vigastatud Varulita mänginud Hammarby ülinapi, aga sama vajaliku 30:29 (14:14) võidu Dener Jaanimaa esimese välisklubi LIF Lindesbergi üle. Armi Pärt viskas oma meeskonna parimana kaheksa väravat ning Karlskrona oli 34:26 (15:11) üle Stockholmi AIK-st.

HIF Karlskrona alustas hooaega kohutavalt – kuuest mängust ei saadud ühtki võitu. Järgmisest 18-st on aga 13 võidetud. "Meie 6-0 kaitse ei toiminud ja muutsime selle 3-2-1 peale ja palju aktiivsemaks. Kõik loksus paika ja täna on meil liiga paremuselt teine kaitse liider Aranäsi järel," selgitas 21 mänguga 56 väravat visanud Pärt.

"Hooaja eel olid ootused suured, võibolla liigagi, sest meeskonda tuli üheksa uut mängijat ja enamus väga noored. Nüüd on võimalused päris head, aga peame ise kaks mängu võitma. Amo kohtub viimastes voorudes esiduoga, nii et Hendriku koduklubi Hammarby võib meid aidata," vihjas Pärt tõsiasjale, et Amo HK peab punkte kaotama.

"Ise olen väga rahul, et Rootsi tulin – olen siin just rünnakul kõvasti arenenud. Esiliiga on ülimalt tasavägine ja täis üllatusi. Viimased võivad iga kell liidreid võita ning alati on pingelised mängud. Vastutust saan meeskonnas palju, viimases mänguski olin platsil 58 minutit," sõnas Eesti koondise 28-aastane joonemängija.

Rasmus Ots hiilgas viigimängus 16 tõrjega

Saksamaa Bundesligas sai Mait Patrail nädalaga võõrsilt võidu ja kodus kaotuse. TSV Hannover-Burgdorf alistas HSG Nordhorn-Lingeni 32:24 (14:12) ning jäi Göppingeni Frisch Auf!-ile 30:32 (16:14) alla. Patrail viskas võidumängus kolm väravat ning andis kahe kohtumise peale kolm resultatiivset söötu. Hannover on endiselt neljas, kuid esikolmik hakkab eest libisema.

Astme võrra madalamal viskasid nii Karl Toom kui Karl Roosna kaks väravat, kuid pidid kodusaalis tasavägise avapoolaja järel vastu võtma kaotuse. Toomi TV Emsdetten jäi 24:33 (15:16) alla HC Elbflorenzile ning Roosna HSG Krefeld kaotas TuS Ferndorfile 24:28 (11:12). Eestlaste koduklubid on 2. Bundesliga tabelis järkuvalt kaks viimast.

Saksamaa tugevuselt neljandas liigas sai vigastuste käes vaevlev SG VTB/Altjührden võõrsilmängule SV Beckdorfi vastu kokku vaid kümme mängijat ning tegi 29:29 (13:15) viigi. Rasmus Ots mängis külaliste poolel kaasa kõik 60 minutit ning hiilgas 16 tõrjega.

Viimastel nädalatel suurepäraseid võite eurosarjas kogunud Andris Celminš ja Velenje RK Gorenje said Sloveenia meistriliigas kodusaalis šokeeriva kaotuse, kui jäädi 24:28 (9:15) alla tabeli viimasele Izola RD Butan Plinile. Celminš saatis seni vaid ühe võidu saanud meeskonna võrku kolm palli.

Martin Johannsoni ja Bukaresti Steaua jaoks oli Rumeenia kõrgliigas "napikate" nädal. Tulises derbis kaotati Bukaresti CS Dinamole 22:23 (10:11) ja uskumatu avapoolaja tulemuse järel alistati CSM Fagaras 19:18 (6:4). Johannson oli täpne vastavalt neljal ja ühel korral.

Molkovalt 14 väravat, "soomlased" ei saa võidulainele

Tšehhimaa meistriliigas jääb põhiturniiril pidada üks voor, Praha HC Dukla on kindlustanud teise ning Nove Veseli TJ Sokol kuuenda koha. Laupäeval alistas Dukla võõrsil Brno SKKP Handballi 40:19 (23:7), Martin Grištšuk viskas ühe värava. Sokol jäi samuti võõrsil 20:26 (8:14) alla Zubri HC ROBE-le, Kristo Voika oli täpne viiel korral.

Dener Jaanimaa debüüt Venemaa kõrgliigas laseb end veel oodata. Tema neljandal tabeliastmel paiknev koduklubi Moskva Spartak alistas põhiturniiri eelviimases voorus HC Taganrogi 32:24 (14:13) ning on kindlustanud koha veerandfinaalis, kus vastu tuleb hetkel viiendat kohta hoidev Saratovi SGAU.

Luksemburgi naiste kõrgliigas algas kuue naiskonna finaalturniir ning värske karikavõitja CHEV Diekirch alustas seda võimsa, 46:27 (20:11) võiduga Differdange'i Red Boys üle. Alina Molkova viskas võitjate parimana 14 väravat.

Kuidagi ei pääse võitude lainele meie "soomlased". Nii Ott Varik kui Sten Maasalu tabasid kolm korda, kui Siuntio IF alistus tiitlikaitsja Riihimäe Cocksile 20:31 (10:13) ning Ardo Puna tabas küll üheksa korda, ent Helsingi IFK pidi vastu võtma 32:34 (15:14) kaotuse Grankulla IFK-lt.

Valusa kaotuse sai Prantsusmaa esiliigas Nice'i Cavigal Handball, kelle kasuks Jürgen Rooba viskas kaks väravat, kuid kaotas kodus Pontault-Combault HB-le 28:29 (14:11). Hollandi meistrisarjas jättis Jesper Bruno Bramanis viimase põhiturniiri mängu pisivigastuse tõttu vahele ning HV KRAS/Volendam kaotas Limburgile 28:47.