"Alustades minu peamisest ülesandest ehk väravavahtidest – eile tegi Rasmus Ots suurepärase mängu. Mina jäin väga rahule, nagu ka tiimikaaslased, kes ta mängu parimaks hääletasid. Eriti esimesel poolajal tegi ta tähtsaid tõrjeid, ent siis toimis ka kaitsega koostöö paremini, mis kajastus vaid kümnes sisselastud väravas.

Teine poolaeg oli keeruline – eksisime rünnakul liigselt, mis andis lätlastele mitmeid kiirrünnakuid ning see tähendas Rasmuse jaoks palju raskemaid viskeid. Käsipall on juba selline, kus võib tulla viie- või kümneminutiline halb periood, vastane saab nii-öelda vaimu peale ja on juba väga raske mängu tagasi saada.

Meil juhtus nii teise pooltunni algul, aga saime uuesti järgi ja 15:16 kaotusseisus oli võimalik viigistadagi. Me ei tea seda, ent see võinuks pöörde tuua. Tunnistagem siiski – Läti tegi väga hea teise poolaja, eriti Dainis Krištopans, tõestades miks ta maailma tippu kuulub. Lõpp läks meil juba karistuste ja tagaajamisega võetud riskide nahka.

Üldplaanis olen väga rahul, et Eesti koondisega liitusin. Kõik on olnud väga lahked ja toredad ning mulle meeldib uute väravavahtidega tööd teha. Rasmus ja Marius [Aleksejev] on juba kogenud, aga areneda saab alati. Meie koostöö läks algusest peale hästi käima, mina saan nendelt õppida ja loodetavasti nemad minult ka.

Meeskonnasisene kliima on positiivne. Mulle meeldib kui suure isuga on kõik pallurid asja juures, nad on näljased edu järele ja tahavad selle nimel end arendada. Lisaks on tegu toredate inimestega. Mul oli esmaspäeval saabudes sünnipäev ja kogu tiim laulis mulle selle puhul. Ütleme nii, et nad on paremad käsipallurid kui lauljad, aga see oli südantsoojendav!"

Valikturniir jätkub pühapäeval Valmieras, kui kell 15.10 algavas mängus kohtuvad Läti ja Eesti uuesti.

Teises 4. alagrupi kohtumises oli Holland eile lähedal suurüllatusele, juhtis pea terve mängu Sloveenia vastu, ent kaotas 26:27 (12:11). Kolme vooru järel on Sloveenial 6, Lätil 4 ja Hollandil 2 silma, Eesti jätkab punktita.